Pimsleurjeva metoda učenja jezikov

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Pimsleurjeva metoda učenja jezikov (Pimsleur Method) je metoda učenja tujih jezikov s poslušanjem avdio (MP3) posnetkov. Pimsleurjeva metoda se osredotoči na najbolj pogoste uporabljane besede, ki v normalnem pogovoru obsegajo okrog 80% vseh uporabljenih besed po frekvenci. Zaenkrat je na voljo v angleškem jeziku, obstaja sicer veliko podobnih metod, nekatere tudi v slovenskem jeziku. Pimsleurjeva metoda je primarno namenjena začetnikom. S Pimsleurjevo metodo se da naučiti vse glavne jezike sveta na začetniški do srednji nivo.

Učitelj najprej pove besedo v angleščini, potem sledi kratek premor za razmislek in potem prevod v tujem jeziku. Besede in fraze se po nekaj minutah ponovijo, tako mora poslušatelj vaditi spomin oziroma se ponovni spomni, če je vmes pozabil.

Vsaka lekcija je dolga okrog 30 minut, vsak nivo (level) ima 30 lekcij. Za glavne jezike so na voljo trije nivoju, nekateri jeziki imajo samo 1 nivo.

Glej tudi[uredi | uredi kodo]

Bibliografija[uredi | uredi kodo]

  • Beuke, Carl J (2012). »How To Learn a Language«. Psychology Today. – Brief article summarising some of the points from Pimsleur 1980.
  • Pimsleur, Paul (1980). How to learn a foreign language. Boston: Heinle & Heinle. OCLC 7456201.