Panic! at the Disco

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Skoči na: navigacija, iskanje
Panic! at the Disco
Portret
Portret
Osnovni podatki
Izvor Las Vegas, Nevada, ZDA
Slogi alternativni rock basically vsi slogi
Leta delovanja 2004- sedanjost
Založba Decaydance/Fueled by Ramen
Spletna stran panicatthedisco.com
Člani Brendon Urie
Nekdanji člani Brent Wilson
Ryan Ross
Jon Walker

Panic! at the Disco (na kratko P!ATD/Brendon! at the disco) je ameriška rock, emo, punk, alternative, pop (noben ni popolnoma prepričan o njihovem žanru) skupina iz Las Vegasa, Nevade. Skupina je nastala leta 2004. Tako kot Fall Out Boy so znani po malce odštekanih videih in dolgih naslovoh skladb.

Glasbena skupina Panic! at the Disco je nastala, ko sta se dolgoletna prijatelja Spencer Smith (bobni) in Ryan Ross (kitara) odločila, da ne bosta več preigravala skladb drugih zasedb (predvsem Blink 182). K sodelovanju sta povabila še kolega iz šole Brendona Urieja (kitara/vokal) ter Brenta Wilsona (bas) in tako je nastala štiričlanska emo/punk pop(kot sem omenila že prej njihov žaner je... čuden in se z vsakim novim albumom spremeni) skupina, ki je zelo priljubljena med mladimi. Njihov prvi studijski album je A Fever You Can't Sweat Out. Razprodali so več ali manj celo ameriško turnejo, na kateri pa je kmalu basista Brenta Wilsona zamenjal Jon Walker, s katerim so odigrali tudi nekaj odmevnih evropskih festivalskih koncertov. Njihov drugi studijski album Pretty Odd. je izšel leta 2006 na njem sta tudi njihova hit singla Nine In The Afternoon, ki govori o očeh velikih kot luna in ga mnogi opisujejo kot "stonerski komad" in Northern Downpour, ki je še vedno razlog za otožnost veliko fanov. Kmalu zatem, ko so končali svoj drugi album Pretty Odd, sta Ryan Ross in Jon Walker preprosto zapustila band. Razlog naj bi bil to, da preprosto nimajo istih okusov za glasbo. Takrat se je končalo tudi ljubezensko razmerje med Brendonom Urieom in Ryanom Rossom, čeprav še dandanes veliko oboževalcev meni, da je Ryden resničen. 22. marca 2011 je band izdal svoj tretji album Vices & Virtues. Album je bil sedmi na lestvici Billboard 200, v prvem tednu je bilo prodanih 56.000 izvodov. Po tem albumu je skupino zapusti tudi Spencer Smith. V dobi njihovega četrtega studijskega albuma Too Weird To Live, Too Rare To Die! je bil uraden član Panic! at the disco le še Brendon Urie. Na tem albumu je zagotovo treba izpostaviti drugi komad Miss Jackson, ki je bil posnet v sodelovanju z Lolo. Nov album Death of a bachelor je izšel 15. januarja 2016. Do 30. novembra 2015 je 5 komadov iz tega albuma so že izšlo (Death of a bachelor, Hallelujah, Emperor's New Clothes, Victorious, LA Devotee). To je polovica celega albuma in če bo Panic/Brendon še naprej nenapovedano izdajal nove komade, bodo do uradne izdaje albuma ostali brez pesmi za album (kar se je dejansko tudi zgodilo).

Diskografija[uredi | uredi kodo]

Zasedba[uredi | uredi kodo]

Člani[uredi | uredi kodo]

Brendon Urie je edini član skupine Panic! at the disco. Znan je tudi pod vzdevki Brendon! at the disco, Brendon! at the forehead in forehead (čelo). Ima namreč zelo veliko čelo (veliko je natančno 37 kvadratnih centimetrov), na katerega bi se lahko naselili vsi nekdanji člani skupine. Kot sem že prej omenila, je še edini član skupine, a je njegovo čelo dovolj veliko, da nadomesti izgubljene člane. Po mnenju veliko ljudi in po 3 znanstvenih raziskavah je imel v preteklost ljubezensko razmerje z nekdanjim članom, Ryanom Rossom. To sta sicer oba zanikala (no homo tho), a večina oboževalcev še vedno vztraja in trdi, da je Ryden (njun ship name) resničen. Če na YouTube vpišete Ryden proof lahko pogledate veliko videev, ki imajo dokaze, da sta res bila par. Čeprav se je 27. aprila 2013 poročil s Saro Orzechowski (sedaj Urie), je še vedno gay af. Sam je tudi priznal, da je heteroseksualen, ampak, da je v preteklosti veliko eksperimentiral z biseksualnostjo. Iz tega lahko sklepamo, da sta z Ryanom zagotovo imela cheeky bum secks. Ryan tops.

Nekdanji člani[uredi | uredi kodo]

Ryan Ross je razlog, zakaj vsako noč pred spanjem jočem. Skupino je zapustil, ker je Brendon Urie spoznal svojo trenutno ženo in Ryan je postal ljubosumen. Namreč, z Brendonom sta bila zagotovo v zvezi, ki je nista nikoli potrdila. Najlepša pesem je Behind The Sea, v kateri Ryan poje glavno melodijo, Brendon pa ga spremlja. Njuna glasova se popolnoma ujemata in dopolnjujeta, kot tudi njuni osebnosti. Ta pesem je razlog, zakaj včasih jočem tudi med poukom. Brendon bottoms.

Glej tudi[uredi | uredi kodo]

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]