OneRepublic

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
(Preusmerjeno s strani One Republic)

OneRepublic je ameriška pop-rock skupina iz kraja Colorado Springs. Doslej so izdali štiri albume in opravili sedem turnej.

Pesmi[uredi | uredi kodo]

A.I.

All the Right Moves

All These Things

Apologize (+Timberland)

Better

Born

Burning Bridges

Choke

Colors

Come Home

Connection

Counting Stars

Don´t Look Down

Dream

Feel Again

Fingertips

Future Looks Good

Good Life

Heaven

Human

I Lived

If I Lose Myself

Kids

Lets Hurt Tonight

Lift Me Up (Michael Brun remix)

Love Runs Out

Marchin On

Mercy

NbHD

No Vacancy

Oh My My

Rich Love

Say

Secrets

Somethimg I Need

Start Again

Stop And Stare

Stranger Things

The Less I Know

Truth Or Power

Wherever I Go

Albumi[uredi | uredi kodo]

NATIVE

WAKING UP

DREAMING OUT LOUD

OH MY MY

Člani[uredi | uredi kodo]

Ryan Tedder[uredi | uredi kodo]

Ryan Benjamin Tedder se je rodil 26. junija 1979. Je ameriški pevec, tekstopisec, igralec raznih inštrumentov in producent. Kot vodilni pevec skupine OneRepublic ima tudi samostojno kariero kot skladatelj in producent za različne umetnike (Adele, Ed Sheeran, One Direction, Taylor Swift...).

Njegova produkcija in pisanje pesmi sta bila komercialno uspešna. Med najbolj poznanimi singli so Apologize, Bleeding Love in Halo. Njegovi vzdevek leta 2014 je bil ¨The Undercover King of Pop".

ZGODNJE ŽIVLJENJE IN ŠOLA[uredi | uredi kodo]

Kot otroka so ga vzgajali v krščanski cerkvi v družini iz misijonarjev in pastorjev. Že hitro ga je veselila glasba, zato se je v tretjem letu starosti začel učiti klavir. Peti je začel pri sedmih letih. Pri tem je posnemal svoje najljubše umetnike. Med temi so Beatlesi, Peter Gabriel, Stevie Wonder ...

Po njegovem izreku je pel vsaj dve uri na dan do osemnajstega leta. Obiskoval je šole v Jenksu, Oklahomi in v predmestju Tulsa. Srednjo šolo je obiskal v Coloradu. tam je tudi srečal svoje bodoče člane skupine One Republic. Po šoli se je udeležil univerze Oral Roberts, kjer je začel predstavljati svoj material.

Zach Fill-ins[uredi | uredi kodo]

Zach Filkins se je rodil 15. septembra 1978. Je ameriški pevec in skladatelj. Je kitarist v skupini OneRepublic. V otroštvu se je učil klasično kitaro v Barceloni v Španiji. Udeležil se je krščanske srednje šolo v Coloradu Springs. V srednji šoli je srečal člana bodoče skupine, Ryana Tedderja. Med potjo domov sta postala dobra prijatelja ter se odločila, da bosta oblikovala svojo skupino z imenom This Beautiful Mess. Igrali so majhne koncerte, ki so jih obiskovali prijatelji in družina. Kmalu sta se Tedder in Filkins razšla in šla v druge šole.

Leta 2010 sta imela Filkins in njegova žena Lynsday sina. Za zahvalo ju je priznal v notnih zapisih prvega albuma Dreaming Out Loud.

Preden se je preselil v Los Angeles in začel z OneRepublic je bil model v Chicagu. Delal je pri agenciji Maximum Talent Agency. Predstavljen je bil v nekaj oglasih blagovnih znamk, kot so Convington in Jockey Underwear.

ONE REPUBLIC[uredi | uredi kodo]

Leta 2002 je Filkins prejel klic od Tedderja, ki ga je vprašal, če še vedno želi ustvariti skupino. Nato se je preselil v Los Angeles iz Chicaga. Po nekaj mesecih so podpisali pogodbo z založbo Columbia Records in posneli celoten album. Nato so bili zelo uspešni. Bil je tudi sodnik za 10. in 11. letno nagrado The Independent Music Awards, ki je podpirala kariere neodvisnih umenikov.

Filkins igra kitaro, violo in poje backvokal. Poleg tega piše glasbo za skupino s prijateljem in soustanoviteljem Tedderjem.

DRUGO[uredi | uredi kodo]

Gostoval je kot gozdni nadzornik v seriji zločinov Criminal Minds, sezona 7, epizoda 6 z naslovom Epilog.

Drew Brown[uredi | uredi kodo]

Andrew John Brown je rojen 9. januarja 1984. Je ameriški glasbenik, multiinstrumentalist in skladatelj. V skupini OneRepublic in Deabate Team igra kitaro. Prihaja iz Broomfilda, Colorado, kjer se je povezal z Tedderjem in Filkinsom.

ONE REPUBLIC[uredi | uredi kodo]

Že od leta 2005 je bil kitarist skupine. Poleg tega je bil soavtor številnih pesmi. Med njimi je "Say", "Stop in Stare" in veliko več.

Brent Kutzle[uredi | uredi kodo]

Brent Kutzle se je rodil 3. avgusta 1985. Je ameriški glasbenik, multiinštrumentalist, skladatelj, producent in filmski skladatelj. V skupini je basist in violončelist. V preteklosti je nastopal s popularnimi pevci, kot so Beyonce, Kelly Clarkson ...

ONE REPUBLIC[uredi | uredi kodo]

Skupini se je pridružil leta 2007, ko je vloga basista postala prosta. Ni hotel igrati v skupini, ki ne bi pustila igranja violončela. V OneRepublic je violončelo preoblikoval z učinki v rock verzijo. Njegov prvi album je Dreaming out loud na skladbi All Fall Down. Poleg tega pomaga vodji Ryanu Tedderju in Zach Filkinsu pri pisanju skladb. Napisal je tudi pesem All Right Right (All The Right Moves), Good Life ter Feel Again. Na koncertih danes igra bas kitaro in poje backvokal.

Eddie Fisher[uredi | uredi kodo]

Eddie Ray Fisher se je rodil 17. decembra leta 1973. V skupini One Republic je bobnar. Odraščal je v Mission Veju v Kaliforniji, sedaj pa prebiva v Denverju, Colorado, kjer je temelj One Republic.

Za bobnanje se je začel zanimati v sedmem razredu po koncertu U2 na stadionu tempe.

ONE REPUBLIC[uredi | uredi kodo]

Skupini se je pridružil leta 2006. Poleg bobnanja je tudi pisal pesmi v skupini, kot so Stop and stare, Say, Good Life.

IZVEN ONE REPUBLIC[uredi | uredi kodo]

Igral je tudi za številne skladbe v skupini The Violet Burning. Igral je v skladbah Save You in Not You You.

Začetki[uredi | uredi kodo]

Nastal je leta 2002 v Colorado Springsu v Coloradu. Prvi uspeh je skupina dosegla na Myspace-u. Konec leta 2002, ko je skupina odigrala predstave na celotnem območju Los Angelesa, je pristopila k številnim založbam. Takrat je skupina končno podpisala s Celvetom Hammerom, odtisom Columbia Records. Poleti in jeseni leta 2005 so začeli pisati prvi album v Kaliforniji. Predviden je bil za izdajo 6. junija 2006, vendar je skupina Columbia padla dva meseca pred albumom. Vodilni single tega albuma Apologize je bil izdan 30. aprila 2006 na Myspaceu in je tam prejel priznanje in postal številka ena na seznamih Myspace.

Leta 2007 je One Republic izdal svoj prvi prvenec Dreamig Out Loud. Njegovo glavno skladbo Apologize je Timbaland preoblikoval v remiks in postala je velik mednarodni uspeh. Pridobil je nominacijo za nagrado Grammy. Od drugega singla Stop and Stare je odseval uspeh njegovega predhodnika. Kasneje je bil certificiran PLATINUM s strani Združenja ameriške zvočne industrije. Drugi album skupine, Waking Up, je izdal singla All Right Moves, Secrets, Good Life, ki je dosegel prvo mesto v ameriški Billboard Hot 100.

Tretji album Native je postal prvi top deset.