Nick Offerman

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Nick Offerman
Portret
Offerman leta 2018
RojstvoNicholas David Offerman
26. junij 1970({{padleft:1970|4|0}}-{{padleft:6|2|0}}-{{padleft:26|2|0}}) (53 let)
Joliet[d]
DržavljanstvoZDA
Poklicigralec, televizijski igralec, gledališki igralec, tesar, glasovni igralec, filmski igralec, scenarist, filmski producent, komik
Leta aktivnosti1994 - danes
Spletna stran
offermanwoodshop.com

Nicholas David Offerman, ameriški igralec, producent, pisatelj in komik * 26. junij 1970 Joliet, Ilionis, ZDA.

Offerman je najbolj znan po igranju vloge Rona Swansona v sitkomu NBC Park in Rekreacija, za katerega je prejel nagrado združenja televizijskih kritikov za posamezne dosežke v komediji in bil dvakrat nominiran za televizijsko nagrado Critics 'Choice za najboljšega stranskega igralca v komediji Serije. Offerman je znan tudi po vlogi v filmu Ustanovitelj, v kateri je upodobil Richarda McDonalda, enega od bratov, ki je razvil verigo hitre prehrane McDonald's. Njegova prva večja televizijska vloga po koncu Parkov in rekreacije je bila Karl Weathers v seriji FX Fargo, za katero je prejel nominacijo za najboljšo stransko moško vlogo v filmu / miniseriji za kritiško nagrado. Offerman je od leta 2018 skupaj z Amy Poehler vodil resničnostno tekmovalno serijo NBC, Making It.

Offerman je bil izvršni producent filma Jutrišnja hiša, v katerem je tudi igral. Priskrbel je glasovna dela za filme Lego film, Hotel Transilvanja 2, Zapoj, Ledeno kraljestvo: Trk in Lego Film 2: Drugi del. Nazadnje je Offerman na Netflixu gostil igralce iz filma Dober izlet: pustolovščine v psihedeliki.

Offerman je poročen z igralko Megan Mullally[1].

Sklici[uredi | uredi kodo]

  1. »The History of Nick Offerman and Megan Mullally's Awesome Marriage«.