Najšibkejši člen

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Najšibkejši člen je razvedrilni televizijski kviz.

V Sloveniji se je kviz predvajal na RTV SLO. Vodila ga je slovenska igralka Violeta Tomič.

Pravila[uredi | uredi kodo]

V kvizu je sodelovalo 8 ljudi, ki so odgovarjali na vprašanja različnih tem. V vsakem krogu so napredovali po denarni lestvici od 10.000 do 300.000 tolarjev. Za vsak pravilen odgovor so napredovali za eno stopnjo za vsak napačen pa padli na začetek (0 SIT). Pred vsakim novim vprašanjem so lahko z besedo vlagam shranili do takrat prislužen denar v banko ter ga s tem prenseli v naslednji krog. Najvišji možni znesek v vsakem krogu je bil 300.000 tolarjev. Po vsakem končanem krogu so tekmovalci na tablice napisali kdo je za njih najšibkejši člen ter potem tablice pokazali. Tisti ki je v posameznem krogu prejel največ glasov, je izpadel.

Država izvora[uredi | uredi kodo]

Kviz sicer izvira iz Velike Britanije, kjer je imel naslov The weakest link. Med drugim je kviz potekal tudi na Hrvaškem.

Voditeljica[uredi | uredi kodo]

V pravilih kviza je bilo zapisano, da mora biti voditelj oddaje nekoliko nesramen do tekmovalcev, zelo resen ter tudi strog. V Sloveniji je kviz vodila Violeta Tomič, ki je po mnenju gledalcev oddajo vodila strogo, resno, skratka povsem po pravilih. Pri mnogih je celo pustila vtis, kot da je taka tudi v realnosti, vendar je Violeta v različnih intervjujih večkrat poudarila, da je v resnici zelo sproščena in da je bila osebnost v oddaji povsem zaigrana.