Matej Kolmanič

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Matej Kolmanič (* 20. 2. 1989, Maribor, Slovenija), kulturnik in politični aktivist, član politične stranke Levica.

Študentska leta

Med študijem Živilstva in prehrane na Višji strokovni šoli Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana je bil izvoljen za predstavnika letnika v Študentskem svetu, kasneje pa so ga člani omenjenega organa izvolili za svojega predstavnika in ga imenovali za Predsednika Študentskega sveta.


Z visokim študijskim povprečjem si je prislužil priznanje Najboljši študent za leto 2016.

večkrat se je udeleževal tudi študentskih tekmovanj o inovativnosti v živilstvu in prehrani, tako na nacionalni, kot tudi na evropski ravni. Leta 2018 je na nacionalnem tekmovanju Ecotrophelia Slovenia 2018 (Gospodarska zbornica Slovenije), v ekipi Vitalni Koranjak, prejel prestižno nagrado za najbolj inovativno embalažo v živilstvu.

Redno je objavljal članke s področja prehrane in dietetike v študentskem časopisu Živc.

Politično delovanje

V koaliciji Združena Levica je v koalicijski partnerici Demokratična stranka dela opravljal funkcijo predsednika sveta stranke. Po razpadu omenjene koalicije se je pridružil stranki Levica, kjer je bil imenovan v funciji člana delovnih skupin za Komuniciranje in Za regulacijo konoplje.

Kulturniško delovanje

Deluje prevsem na področju svobodnega pesništva. Ustvarja elektronsko pesniško zbirko z naslovom Pota srca, moči in sreče.