Marta Marolt

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Marta Marolt
Rojstvo datum neznan
Državljanstvo Flag of Slovenia.svg Slovenija
Poklic glasbena učiteljica, pevka, pesnica, skladateljica, pisateljica

Marta Marolt (roj. Mesec) - profesorica glasbe, poklicna zborovska pevka, pesnica in skladateljica

Marta Marolt se je rodila na Jesenicah, kjer je začela glasbeno pot. V letih osnovne šole se je na glasbeni šoli učila klavir in violino, nastopala kot solistka z orkestrom GŠ in korepetirala šolski pevski zbor.

Šolanje je nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani kot Zoisova štipendistka. Obiskovala je glavni predmet klavir in teoretski oddelek, s stranskim inštrumentom kitara. Diplomirala je iz glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani. V obdobju glasbenega šolanja na srednji in visoki stopnji je korepetirala na Glasbeni šoli Jesenice.

V študentskih letih se je začela intenzivneje ukvarjati s petjem in orglanjem. Pela je v zboru Akademije za glasbo, APZ sv. Cecilije, zboru RTV in Artes liberales. Osnove vokalne tehnike pri prof. Ireni Baar znotraj študijskega programa je nadgrajevala s solopevskim izobraževanjem pri prof. Zlati Ognjanovič. Nekaj let je korepetirala solopevce na Glasbeni šoli SGBŠ v Ljubljani. Kot solopevka in korepetitorka je največ koncertirala s sestro Vido Mihelčič in bratom Pavletom Mesec.

Redno je zaposlena v Zboru Slovenske filharmonije. Leta 2016 je nastopila kot predstavnica Slovenije pri projektu Viva Evropa v Bratislavi, s pevci vseh držav članic Evropske Unije.

Komponira glasbo na podlagi poezije slovenskih pesnikov, psalmov in na lastna besedila. Leta 2017 je posnela avtorsko zgoščenko ZEMLJA KRANJSKA s priznanimi slovenskimi glasbeniki (Uroš Rakovec, Igor Mitrović, Milan Hudnik, Tanja Babnik, Janja Brlec).

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]

Artmol energija in zalozništvo d.o.o.