Marta Marolt

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Marta Marolt
Rojstvodatum neznan
DržavljanstvoFlag of Slovenia.svg Slovenija
Poklicglasbena učiteljica, pevka, pesnica, skladateljica, pisateljica

Marta Marolt (roj. Mesec) - profesorica glasbe, poklicna zborovska pevka, pesnica in skladateljica

Marta Marolt se je rodila na Jesenicah, kjer je začela glasbeno pot. V letih osnovne šole se je na glasbeni šoli učila klavir in violino, nastopala kot solistka z orkestrom GŠ in korepetirala šolski pevski zbor.

Šolanje je nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani kot Zoisova štipendistka. Obiskovala je glavni predmet klavir in teoretski oddelek, s stranskim inštrumentom kitara. Diplomirala je iz glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani. V obdobju glasbenega šolanja na srednji in visoki stopnji je korepetirala na Glasbeni šoli Jesenice.

V študentskih letih se je začela intenzivneje ukvarjati s petjem in orglanjem. Pela je v zboru Akademije za glasbo, APZ sv. Cecilije, zboru RTV in Artes liberales. Osnove vokalne tehnike pri prof. Ireni Baar znotraj študijskega programa je nadgrajevala s solopevskim izobraževanjem pri prof. Zlati Ognjanovič. Nekaj let je korepetirala solopevce na Glasbeni šoli SGBŠ v Ljubljani. Kot solopevka in korepetitorka je največ koncertirala s sestro Vido Mihelčič in bratom Pavletom Mesec.

Redno je zaposlena v Zboru Slovenske filharmonije. Leta 2016 je nastopila kot predstavnica Slovenije pri projektu Viva Evropa v Bratislavi, s pevci vseh držav članic Evropske Unije.

Komponira glasbo na podlagi poezije slovenskih pesnikov, psalmov in na lastna besedila. Leta 2017 je posnela avtorsko zgoščenko ZEMLJA KRANJSKA s priznanimi slovenskimi glasbeniki (Uroš Rakovec, Igor Mitrović, Milan Hudnik, Tanja Babnik, Janja Brlec).

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]

Artmol energija in zalozništvo d.o.o.