Marko Žerjal

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Marko Žerjal
Rojstvodatum neznan
DržavljanstvoFlag of Slovenia.svg Slovenija
Poklicstand-up komik, youtuber

Marko Žerjal je slovenski stand-up komik in YouTuber.

Delo[uredi | uredi kodo]

YouTubu se je pridružil 12. 7. 2011, prvi videoposnetek z naslovom Moškosti pa je objavil 25. 4. 2015. Na slovenskih odrih nastopa od leta 2014. Kot dopisnik iz Primorske je sodeloval tudi z gostiteljem oddaje Ta teden z Juretom Godlerjem Juretom Godlerjem.

Tematika kanala[uredi | uredi kodo]

V videih s politično tematiko se v glavnem dotika feministk, kristjanov in različnih vedeževalcev. Do teh skupin je zelo kritičen, zato prejema veliko odzivov predvsem od feministk, močno pa se je že sporekel z upraviteljem kanala Moje ime Borutom Belegićem, saj mu je Žerjal očital, da "šloga" o imenih.

Bednik je prvi stalni model videoposnetka v YouTube karieri Marka Žerjala. Ime izhaja iz imena večerne informativne oddaje Dnevnik. V tem modelu videa Marko Žerjal sedi na fotelju z daljinskim upravljalnikom v roki in gleda televizijo. Nato se odvrti posnetek, ki izvira iz novic, ponavadi iz Dnevnika RTV Slovenija. Nato ga Žerjal komentira in zavrti naslednji posnetek. Prvi Bednik je bil predvajan 29. 1. 2017.

Feminizem je pomembna tarča Žerjalovega YouTube kanala. Je glavna tema v videih kot sta Bodeča neža 2021 in Dan proti nasilju nad ženskami je BEDEN!, v mnogih videih pa se ga le dotakne.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]