Lahko noč, gospodična

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Lahko noč, gospodična
Režiser Metod Pevec
Producent Daniel Hočevar
Scenarist Metod Pevec
Igralci Polona Juh
Jernej Šugman
Mila Furst
Glasba Aldo Kumar
Direktor fotografije Sven Pepeonik
Montaža Jurij Moškon
Andrija Žafranovič
Distribucija Cinemania Group d.o.o(Zastava Slovenije)
Datum izida
Zastava Slovenije 29. september 2011
Dolžina
100 min.
Država Slovenija
Jezik slovenski

Lahko noč, gospodična je slovenski celovečerni film, ljubezenska drama režiserja in scenarista Metoda Pevca, ki je bil premierno prikazan leta 2011.

Film prikazuje zgodbo sestavljanju zdrobljenih koščkov izgubljenih življenjskih ambicij in idealov, prebujenem upanju v strastno ljubezen in razočaranju.


Zgodba[uredi | uredi kodo]

Hana in Samo sta še vedno mlada, imata hišo, čudovito hčerko in dobro delo. On je odločen in uspešen, ona pa malce hipersenzibilna in sanjava. Njen svet zares spoznamo šele skozi pravljice, ki jih vsak večer pripoveduje svoji hčerki - v sproti izmišljenih zgodbicah se prepletajo bajeslovni arhetipi in njeno vsakdanje življenje. V uglajeni družinski rutini pa se pojavijo razpoke: lažnivi pogovori, ...nezaupanje in ljubosumnost. On po moško taji svoje skrivno razmerje s sodelavko, ona pa brezkompromisno terja resnico. Spozna jo precej brutalno. Ničesar ne poskuša reševati. Spakira kovček in se preseli k svoji mami. Tudi hčerko začasno prepusti možu. Zdi se, da bo njeno nesrečo omililo srečanje s prijateljem iz študentskih let, vendar je šarmantni Lev še manj zvest.

Vloge[uredi | uredi kodo]

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]