Kategorija:CS1 napake: nevidni znaki

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

To je sledilna kategorija za predloge CS1 in CS2, ki vsebujejo v parametru vrednost z nevidnimi ali nenatisljivimi znaki.

Information icon.svg Pod lipo

<char> znak v |param= na poziciji n

Ta napaka se javi za sklice, ki v vrednosti parametra vsebujejo nevidni ali nenatisljivi znak. Modul:Citation/CS1 razpozna vrednosti parametre, ki vsebujejo kateregakoli izmet teh znakov:

replacement character, U+FFFD
hair space, U+200A
zero width space, U+200B
zero width joiner, U+200D
soft hyphen, U+00AD
horizontal tab, U+0009 (HT)
line feed, U+0010 (LF)
carriage return, U+0013 (CR)
delete character, U+007F (DEL)
C0 control, U+0000–U+001F (NULL–US)
C1 control, U+0080–U+009F (XXX–APC)

Za rešite tega problema odstranite ali zamenjajte razpoznani znak. Ker so ti znaki večinoma nevidni, napakovno sporočilo izpiše tudi pozicijo znaka znotraj parametra. Znaki za presledke med operatorjem enačaja (znak '=' ) in vrednostjo parametra se ne upoštevajo.

<name> stripmarker v |param= na poziciji n

Stripmarkerji so posebna zaporedja znakov, ki jih za določene označevalce vriva MediaWiki. Ti označevalci so <gallery>...</gallery>, <math>...</math>, <nowiki>...</nowiki>, <pre>...</pre>, in <ref>...</ref>. Stripmarkerji se pred zamenjajo z vsebino pred zakjučnim prevodom strani. Modul ne upošteva math in nowiki stripmarkerje.

Za rešitev stripmarker napak odstranite ali zamenjajte razpoznan označevalec. Napakovno sporočilo izpiše tudi pozicijo znaka znotraj parametra. Znaki za presledke med operatorjem enačaja (znak '=' ) in vrednostjo parametra se ne upoštevajo.

Strani s to napako se avtomatsko umestijo v Kategorija:CS1 napake: nevidni znaki.[a]


Opombe[uredi | uredi kodo]

  1. Strani v imenskem prostoru Uporabnik, Uporabniški pogovor in Wikipedija niso vključene v napakovne sledile kategorije.

Strani v kategoriji »CS1 napake: nevidni znaki«

Ta del kategorije vsebuje 1 naslednjo stran, od skupno 21.

(prejšnja stran) (naslednja stran)

Y

(prejšnja stran) (naslednja stran)