Kategorija:Napake CS1: nevidni znaki

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
(Preusmerjeno s strani Kategorija:CS1 napake: nevidni znaki)

To je sledilna kategorija za predloge CS1 in CS2, ki vsebujejo v parametru vrednost z nevidnimi ali nenatisljivimi znaki.

<char> znak v |param= na poziciji n

Ta napaka se javi za sklice, ki v vrednosti parametra vsebujejo nevidni ali nenatisljivi znak znani kot kontrolni zanki; napaka vključuje pozicijo na kateri se znak nahaja. Modul:Citation/CS1 razpozna vrednosti parametre, ki vsebujejo kateregakoli izmed teh znakov:

Za rešitev napake nevidnih znakov odstranite ali zamenjajte razpoznani znak. Ker so ti znaki večinoma nevidni, sporočilo o napaki izpiše tudi pozicijo znaka znotraj parametra. Znaki za presledke med operatorjem enačaja (znak '=' ) in vrednostjo parametra se ne upoštevajo. Če se po sklicu premikate s poščicami na tipkovnici, lahko kurzor obstane pri miru, ko je na nevidnem znaku - odstranite ga s pritiskom na Delete ali ← Backspace. Če kopirate-lepite niz v polje "Characters" na https://r12a.github.io/app-conversion/ in kliknete "View in UniView", se prikaže ime in pozicija vseh znakov.

<name> stripmarker v |<param>= na poziciji n

Stripmarkerji so posebna zaporedja znakov, ki jih za določene označevalce vriva MediaWiki kot ohranjevalec prostora za xml-podobne označevalces. Ti označevalci so <gallery>...</gallery>, <math>...</math>, <nowiki>...</nowiki>, <pre>...</pre>, in <ref>...</ref>. Stripmarkerji se zamenjajo z vsebino pred zakjučnim shranjevanjem strani. Modul ne upošteva math in nowiki stripmarkerje.

Za rešitev stripmarker napak odstranite ali zamenjajte razpoznan označevalec. Sporočilo o napaki izpiše tudi pozicijo stripmarkerja znotraj vrednosti parametra. Znaki za presledke med operatorjem enačaja (znak '=' ) in vrednostjo parametra se ne upoštevajo.

Strani s to napako se avtomatsko umestijo v Kategorija:Napake CS1: nevidni znaki.[a]


Opombe[uredi | uredi kodo]

  1. Strani v imenskih prostorih Uporabnik, Uporabniški pogovor in Wikipedija niso vključene v sledilne kategorije za napake.

Strani v kategoriji »Napake CS1: nevidni znaki«

Ta del kategorije vsebuje 3 naslednje strani, od skupno 3.

(prejšnja stran) (naslednja stran)(prejšnja stran) (naslednja stran)