Kategorija:Napake CS1: LCCN

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
(Preusmerjeno s strani Kategorija:CS1 napake: LCCN)

To je sledilna kategorija za CS1 sklice, ki vsebujejo LCCN napake.

Preveri |lccn= value

Parameter |lccn= vsebuje Library of Congress Control Number identifikator. Preveri se zato, da se zagotovi pravilna dolžina in da ima pravilne prve cifre.

LCCN je niz znakov dolžine 8–12 znakov. Dolžina LCCN narekuje tip prvih treh znakov; zadnjih osem znakov na desni so vedno cifre.[1]

Opis formata LCCN
Dožina Opis
8 vsi znaki so cifre
9 prvi znak je mala črka
10 prva dva znaka sta ali obe mali črki ali oba cifri
11 prvi znak je mala črka, drugin in tretji znak sta ali obe mali črki ali oba cifri
12 prva dva znaka sta oba mali črko

Nadaljnje preverjanje se ne izvaja. Za rešitev tega problema zagotovite, da je vrednost zapisana v |lccn= pravilna in da ne vsebuje drugih črk, ločil ali znakov.

Ko se ta napak izpiše, bodite pozorni na izdajatelje, ki izpustijo vodilne ničle v LCCN, ki sledijo dvo ali štiri cifrnemu letu. Na primer, LCCN je pravilna 92-035427 in se lahko skrajša za tiskano delo v 92-35247. Ko eksperimentirate z vrivanjem vodilnih ničel, preverite končno število s spletno LCCN povezavo.

Strani s to napako se avtomatsko umestijo v Kategorija:Napake CS1: LCCN.[a]


Opombe[uredi | uredi kodo]

  1. Strani v imenskih prostorih Uporabnik, Uporabniški pogovor in Wikipedija niso vključene v sledilne kategorije za napake.

Sklici[uredi | uredi kodo]

  1. »The LCCN Namespace«. Network Development and MARC Standards Office. Library of Congress. november 2003.{{navedi splet}}: Vzdrževanje CS1: samodejni prevod datuma (povezava)

Kategorija trenutno ne vsebuje nobene strani ali drugega gradiva.