Kamfest

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
ImeFestival Kamfest
SedežPodlimbarskega pot 4, Kamnik
Datum ustanovitve2003
OrganizatorKulturno Društvo Priden možic
Glavni producentDom kulture Kamnik

Kamfest je glasbeni festival, organiziran vsako leto v Kamniku.

O festivalu[uredi | uredi kodo]

Prvič je bil festival organiziran poleti 2003. Danes je Festival Kamfest eden izmed največjih dogodkov v kamniški občini. Časnik Večer uvršča festival med tri največje tovrstne festivale v vsej Sloveniji.[1]

Festival se odvija v mesecu avgustu ter traja 10 dni. Vse prireditve so za obiskovalce brezplačne. Z dodatno ponudbo predstavlja festival pomembno kulturno in socialno stičišče prebivalcev in drugih obiskovalcev ter eno glavnih točk združevanja in sodelovanja kulturnega, gospodarskega, turističnega, urbanističnega in izobraževalnega sektorja v občini Kamnik. Festival vsako leto išče prezrte prostore mesta in jih poskuša oživeti ter v okviru festival obnoviti ter predati mestu. Pri tem pomaga tudi skupina Štaj, ki povezuje mlade študente arhitekture.

Zgodovina[uredi | uredi kodo]

Poleti 2003 je na pobudo Kulturnega društva Priden možic Občina Kamnik palacium pred kapelo na Malem gradu za mesec dni spremenila v prireditveni prostor. Tam se je med 15. avgustom in 15. septembrom odvilo približno deset prireditev, ki so bile precej ohlapno povezane s skupnim imenom Kamniško kulturno poletje. Ideja o festivalu je bila takrat še v povojih, mesec pa se je zaključil s tradicionalno kamniško prireditvijo Dnevi narodnih noš. Prihodnje leto je Kulturno društvo Priden možic poleg iniciative in izvedbe prevzelo tudi organizacijo in produkcijo celotnega dogajanja, ki je pod novim imenom Kamfest – festival z razgledom, dobilo podobo in značilnosti pravega festivala. Festival organizacijsko in izvedbeno že ves čas vodi Kulturno društvo Priden možic. Predvsem zaradi želje po povezovanju različnih sorodnih inštitucij je k sodelovanju že drugo leto delovanja povabilo tudi posameznike iz nekaterih kamniških mladinskih organizacij. S predhodno organiziranimi tehniškimi delavnicami in nadzorovano in premišljeno strukturalizacijo je “vzgojilo” trdno izvedbeno-tehniško ekipo, katere člani so postali v zadnjih letih samostojno aktivni tudi v drugih, s Kamfestom primerljivih projektih.

Lokacije[uredi | uredi kodo]

Festival Kamfest poteka v centru mesta Kamnik na različnih lokacija: Mali grad, Šutna in Kršmančev park.

Nastopajoči[uredi | uredi kodo]

Na Festivalu Kamfest so že nastopili: Vlado Kreslin, Zoran Predin, Siddharta, Slon in Sadež, Klemen Klemen, Lollobrigida (HRV/SLO), Elvis Jackson, Zoster (BIH), Pepel in kri, New York Ska Jazz Ensamble (ZDA), Niet, Male Suerte (F), Dubioza kolektiv (BiH), Langa, Jani Kovačič, Overflow (HR), Gušti in Polona, Orlek, The Stroj, Avtomobili, Repetitor (SR), Joke (F), Demolition Group, Lajko Felix (H), Melodrom, La Scaña del Domingo (E), Katalena, Neca Falk, Flying Orkestar (F), Ali En, Irena Preda, Jararaja, The Bambi Molesters (HR), Darkwood Dub, Terrafolk, Banda Berimbau (I), Los Explosivos (MEX), Janez Bončina - Benč in Oto Pestner.

Galerija[uredi | uredi kodo]

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]

Sklici[uredi | uredi kodo]

  1. "Kamfest raste". Večer. 11. avgust 2015. Pridobljeno dne 22. marec 2016.