Joe Nathan Ballard

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Joe Nathan Ballard
Portret
Rojstvo27. marec 1942({{padleft:1942|4|0}}-{{padleft:3|2|0}}-{{padleft:27|2|0}}) (78 let)
Oakdale, Louisiana[d]
Narodnostameriška
PripadnostFlag of the United States Združene države Amerike
Rod/službaGrb Kopenske vojske ZDA Kopenska vojska ZDA
Aktivna leta1965 -
ČinGeneralporočnik
Enota7. inženirska brigada
Poveljstva18. inženirska brigada
Korpus inženircev Kopenske vojske ZDA
Oboroženi
konflikti
Vietnamska vojna
OdlikovanjaLegija za zasluge
Bronasta zvezda

Joe Nathan Ballard, ameriški general in inženir elektrotehnike, * 27. marec 1942.

Življenjepis[uredi | uredi kodo]

Ballar je leta 1965 diplomiral iz elektroinženirstva na Southern University and A&M College, nato pa je kot častnik vstopil v Korpus inženircev Kopenske vojske ZDA. Med prvo turo dolžnosti v Vietnamu je bil poveljnik voda 84. inženirskega bataljona, nato pa je bil v Fort Polku poveljnik trenažne čete in v Fort Belvoiru je opravil Napredni tečaj za inženirske častnike; med drugo turo dolžnosti v Vietnamu je bil poveljnik čete 864. inženirskega bataljona ter načelnik komunikacijske sekcije v 18. inženirski brigadi. Po vrnitvi v ZDA je bil dodeljen 5. armadi in Rekrutnemu poveljstvu, nato pa je bil operativni in izvršni častnik 326. inženirskega bataljona 101. zračnoprevozne divizije.

Leta 1978 je bil poslan v Južno Korejo, kjer je postal operativni, nato pa izvršni častnik v inženirskem štabu U.S. Forces, Korea. Njegove naslednje dolžnosti so bile: glavni inženir v Energetski pisarni Kopenske vojske ZDA pri Pisarni namestnika načelnika Generalštaba Kopenske vojske ZDA za logistiko; poveljnik 82. inženirskega bataljona (1982-), poveljnik 18. inženirske brigade in hkrati pomočnik namestnika načelnika štaba za inženirstvo pri Sedežu Kopenske vojske ZDA Evropa, pomočnik komandanta Inženirske šole Kopenske vojske ZDA (1991-), načelnik bazne študije totalne vojske v Pisarni načelnika Generalštaba Kopenske vojske ZDA in poveljujoči general Inženirskega centra in Fort Leonard Wood.

Nato pa je bil načelnik štaba Poveljstva za usposabljanje in doktrino in nazadnje načelnik inženircev (Chief of Engineers) in poveljnik Korpusa inženircev Kopenske vojske ZDA.

Poleg osnovnega študija je opravil še magisterij iz inženirskega menedžmenta (Univerza Missourija-Rolla) in končal Osnovni ter nadaljevalni tečaj inženirskega častnika, Poveljniški in generalštabni kolidž Kopenske vojske zDA in Vojni kolidž Kopenske vojske ZDA.

Odlikovanja[uredi | uredi kodo]

Glej tudi[uredi | uredi kodo]

Vojaški položaji
Predhodnik:
Arthur E. Williams
Načelnik Korpusa inženircev Kopenske vojske ZDA
1996—2000
Naslednik:
Robert B. Flowers