Igor Bezget

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Igor Bezget
Osnovni podatki
Rojstno imeIgor Bezget
Rojstvo25. marec 1968({{padleft:1968|4|0}}-{{padleft:3|2|0}}-{{padleft:25|2|0}}) (54 let)
Maribor
Slogijazz, fusion, etno
Poklickitarist
Glasbilakitara, sarod oud
Leta delovanja? - danes
Založbazaložba Sensor records

Igor Bezget, slovenski kitarist učitelj, * 25. marec 1968, Maribor.

Uveljavil se je na področju improvizirane glasbe, jazza ter etno glasbe. Z glasbo se je začel ukvarjati v poznih najstniških letih kot kitarist samouk.[1] Kasneje se je vpisal na Brucknerjev konservatorij v Linzu na oddelek za jazz, kjer je kitaro študiral pri profesorju Petru Omari.

Trenutno študira indijsko glasbo pri Pt. Biswajit Roy Chouduryu in Pt. Suresh Talwalkarju.

Posnetih ima več kot 40 projektov avtorske glasbe v različnih glasbenih stilih znotraj jazza in svetovne glasbe. V projektih ali na jam sessionih je imel priložnost sodelovati s priznanimi domačimi in tujimi glasbeniki kot npr.: Lester Bowie, Reggie Workman, Pt Suresh Talwalkar, Gyan Singh, Sharat Srivastava, Prashant Triwedi, Billy Harper, Johnathan Blake, Doug Hammond, Chico Freeman, Frank Lacy, Viktor Wooten, Giovanni Hidalgo,Andy McKee, Damion Reid, Ken Vandemark, Hamid Drake, Michel Goddard, Bruno Cesselli, Ares Tavolazzi, Nicola Moresu, Marc Abrams, Zlatko Kaučič, Dejan Pečenko, Petar Ugrin, Ratko Divjak, Zoran Predin, Rok Golob...

Sodeloval je na različnih festivalih doma in v tujini. Dejaven je tudi kot studijski glasbenik, kot avtor scenske glasbe ter kot glasbeni pedagog in učitelj kitare na glasbeni šoli v Logatcu in Zasebni glasbeni šoli B.A.S.E.

Reference[uredi | uredi kodo]

  1. "Igor Bezget: Vedno sem ostal samouk". Delo. 1. julij 2012. Pridobljeno dne 26. januarja 2018.