hotel.info

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
hotel.de AG
TipAG
PanogaInternet
Ustanovitev2001.
SedežZastava Nemčije Nuernberg, Hamm, Nemčija
Ključni ljudjeDr. Heinz Raufer, Torsten Sturm
Št. zaposlenih450
Spletna stranhotel.info


hotel.info

hotel.info je brezplačna spletna storitev namenjena rezervaciji hotelov. Spletno stran upravlja podjetje hotel.de AG.

Zgodovina[uredi | uredi kodo]

Podjetje hotel.de AG je bilo ustanovljeno leta 2001. Od oktobra 2006 podjetje kotira na borzi. Po uveljavitvi trgovske znamke hotel.de na nemško govorečih trgih sledi ustanovitev pisarn v Londonu, Parizu, Rimu, Barceloni in Šanghaju. S tem je podjetje razširilo svojo dejavnost tudi na tuje trge.Trenutno podjetje zaposluje več kot 450 sodelavcev.

Potek rezervacije[uredi | uredi kodo]

Rezervacija hotela je brezplačna. Poteka online na spletnih naslovih www.hotel.info in www.hotel.de ali telefonsko s pomočjo klicnega centra podjetja (24/7). Izbirati je možno izmed približno 210.000 hotelov vseh kategorij povsod po svetu.

Tržni delež[uredi | uredi kodo]

Podjetje hotelirjem zaračunava provizijo za posredovanje in po lastnih podatkih pokriva 35-45 % trga hotelskih rezervacij. Po podatkih Nielsen Natratings spletna stran hotel.de sodi med deset največjih spletnih ponudnikov v Nemčiji katerih storitve so namenjene popotnikom.

Internacionalizacija[uredi | uredi kodo]

Leta 2008 je podjetje hotel.de AG kupilo domeno www.hotel.info ter v celoti prevzelo podjetje hotel.info HI GmbH. Obstoječo mednarodno trgovsko znamko TrevelRes je nadomestilo z novo, hotel.info. S tem je podjetje internacionaliziralo svojo dejavnost in že istega leta na tujih trgih ustvarilo 45 % celotnega prometa.

Povezave[uredi | uredi kodo]

spletna stran podjetja