Dejan Kaloh

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Življenjepis[uredi | uredi kodo]

Dejan Kaloh se je rodil leta 1975 v Mariboru. Leta 2007 je diplomiral na Pravni fakulteti v Mariboru in si pridobil naziv univerzitetni diplomirani pravnik. Znanstveni magisterij je opravil leta 2014 na Fakulteti za podiplomske državne in evropske študije v Kranju. V obdobju druge vlade premierja Janeza Janše je služboval na Ministrstvu za notranje zadeve RS, kjer je bil svetovalec v kabinetu ministra. Samostojno je vodil najzahtevnejše projekte iz delovnega področja ministrstva. V letu 2015 se je zaposlil v Državnem zboru Republike Slovenije in opravljal delo strokovnega sodelavca v poslanski skupini SDS. Od februarja 2016 je nudil strokovno pomoč pri Preiskovalni komisiji Državnega zbora o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu ter ugotavljanju vzrokov in odgovornosti za že drugo sanacijo bančnega sistema v samostojni Sloveniji. Je podpredsednik mestnega odbora SDS Maribor.
3.6.2018 je na državnozborskih volitvah 2018 na listi SDS bil izvoljen za poslanca Državnega zbora Republike Slovenije[1]. Kaloh je s tem za SDS dosegel zgodovinski uspeh, saj je ta stranka prvič dobila poslanca tudi iz Maribora.
Kot publicist je napisal več uspešnih in razprodanih knjig s politično vsebino (Od partije do Patrie[2], Milan Kučan: Ko boter spregovori o sebi[3], Od Nagodeta do Janše[4]) še vedno pa za tednik Demokracija piše kolumne v zvezi z aktualnimi družbenimi temami.
Je veliki ljubitelj športa in navdušen pohodnik ter redno trenira plemenito boksarsko veščino. Slovenijo je prehodil po njeni najdaljši 400 kilometrov dolgi diagonali, od Hodoša do Sečovelj, v rekordnih osmih dnevih. O tem je napisal tudi potopis z naslovom Slovenijada[5]. Je poročen in postavlja družino na vrh svojih vrednot. Z ženo Natalio, univerzitetno profesorico in dvojno doktorico znanosti, sta ponosna starša 6 let stare hčerke. Njegovo življenjsko vodilo je: »Vedno bodi dobronameren in išči v ljudeh pozitivne lastnosti ter po svojih močeh prispevaj k boljšemu jutri za vse sodržavljane.«[6]

Reference[uredi | uredi kodo]

  1. http://dvk-rs.si/arhivi/dz2018/#/rezultati
  2. http://www.politikis.si/2010/09/danes-izid-knjige-od-partije-do-patrie-prvic-v-celoti-objavljen-zapisnik-iz-kosovega-zaslisanja-na-finskem/
  3. https://www.emka.si/milan-kucan-ko-boter-spregovori-o-sebi/PR/1560926
  4. http://www.politikis.si/2015/06/od-nagodeta-do-janse/
  5. http://www.politikis.si/2016/09/slovenijada-400-kilometrsko-popotovanje-od-hodosa-do-secovelj-v-8-dneh/
  6. https://www.sds.si/kandidati-dz-2018#ve7vo7