Brez povratka 3

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Brez povratka 3
RežiserJames Wong
ProducentCraig Perry
Warren Zide
Glen Morgan
James Wong
ScenaristJefferey Reddick
Glen Morgan
James Wong
IgralciMary Elizabeth Winstead
Ryan Merriman
GlasbaShirley Walker
DistribucijaNew Line Cinema
Datum izida
10.februar 2006
DržavaFlag of the United StatesZDA
Jezikangleščina
Proračun$25.000.000

Brez povratka 3 (izvirni angleški naslov Final Destination 3) je ameriška nadnaravna grozljivka iz leta 2006. Film je tretji del iz filmske serije Brez povratka (Final Destination). Režiser in scenarist filma je James Wong, ki je prav tako bil režiser in scenarist prvega filma. Scenarij je z Wongom napisal tudi Glen Morgan. Film je bil izdan 10. februarja 2006 in je imel dober zaslužek, ter prejel mešane odzive.

Vsebina[uredi | uredi kodo]

Srednješolka Wendy Christensen obišče zabaviščni park s svojim fantom Jasonom Wiseom, najboljšo prijateljico Carrie Dreyer in njenim fantom Kevinom Fischerjem. Ko odidejo na vlakec smrti Wendy doživi vizijo, kjer vlakec smrti zleti iz tirnic in ubije vse na njem. Wendy zažene paniko in zapusti vlakec smrti skupaj s Keviom, najboljšima prijateljicama Ashley Fruend in Ashlyn Halperin, perverznežem Frankiem Cheeksom, športnikom Lewisom Romerom in parom Iaom McKinley in Erin Ulmer. Ko odidejo so priča nesreči vlakca, na katerem umreta tudi Jason in Carrie.

Nekaj tednov pozneje, Kevin pove Wendy o eksploziji leta 180 in sumljivih smrtih preživelih. Ker Wendy misli, da se norčuje ga ignorira in odide. Kasneje Ashely in Ashlyn umreta v solariju, kjer se zaradi verižne reakcije zakleneta vanj, medtem ko se temperatura v njem kar naprej viša. Zdaj, ko sta Wendy in Kevin prepričana, da jim je Smrt še vedno na sledi, se odpravita na pomoč drugim preživelim in si pomagata s slikami, katere je Wendy vzela pred odhodom na vlakec smrti, saj se na njih skrivajo znamenja Smrti.

Naslednji umre Frankie, ko se v Kevinov avto zaleti tovornjak in v Frankievo glavo prileti del motornega ventilatorja. Naslednji dan skušata rešiti Lewisa, vendar jima on ne verjame in dve uteži na napravi, ki jo uporablja v fitnesu, mu zdrobita glavo. Naslednja sta Ian in Erin, ki delata v trgovini s strojno opremo. Wendy uspe rešit Iana, Erin pa podleže strelom zabijalnika za žeblje.

Wendy kasneje izve, da je njena sestra Julie prav tako bila na vlakcu smrti, in odhiti na sejem da bi jo rešila. Skupaj Kevinom jo komaj rešita pred smrtjo in Wendy vpraša Julie kdo je sedel zraven nje na vlakcu smrti. V tistem trenutku v Juliino prijateljico Perry Malinowski, prileti sulica z zastavo in jo ubije. Wendy nato reši Kevina pred eksplozijo ognjemeta, vendar njej začne groziti Ian, ki jo krivi za Erinino smrt. Ognjemet skoraj zadane Wendy, vendar odleti v napis nad Ianom, ki nato pade nanj in ga ubije. Wendy mei, da bi morala umreti ona, vendar je Ian zasedel njeno mesto.

Pet mesecev kasneje, se Wendy s svojo cimro Lauro in prijateljem Seanom, odpravi na podzemno železnico. Potem, ko Wendy vidi veliko znamenj želi zapustiti vlak, vendar sreča Julie, ki jo prepriča, da ostane. Kasneje se vlak iztiri in vsi na njem umrejo. Kasneje se Wendy zave, da je bila to le še ena vizija in Kevin skuša ustaviti vlak, vendar zaman.

Igralci[uredi | uredi kodo]

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]