Boštjan Klun

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Boštjan Klun
Rojstvo12. september 1979({{padleft:1979|4|0}}-{{padleft:9|2|0}}-{{padleft:12|2|0}}) (40 let)
DržavljanstvoFlag of Slovenia.svg Slovenija
Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg SFRJ
Poklictelevizijski voditelj, radijski voditelj

Boštjan Klun, komunikator, slovenski televizijski in radijski voditelj, predavatelj. * 12. september 1979

Televizija: Boštjan je prvič nastopil v vlogi televizijskega voditelja leta 2004, ko je z Jeleno Kovačevič vodil dnevno tabloidno oddajo na Kanalu A. Po ukinitvi oddaje je svojo televizijsko pot nadaljeval na Televiziji Slovenija in postal najmlajši voditelj Polnočnega kluba. Sodelovanje s TV SLO je zaključil leta 2014, ko se je od gledalcev poslovila oddaja izobraževalnega programa Dobra ura z Boštjanom. V neposrednem televizijskem prenosu je vodil številne prireditve in dobrodelni koncert (Miss Universe, Miss Slovenije for Miss World, Preplavimo trg).

Radio: Začetki Boštjanovih radijskih aktivnosti segajo v leto 2004, ko se je prvič oglasil za lokalni Radio Capris (2004), poleti 2006 pa je zasebne radijske frekvence zamenjal za mikrofon Radia Koper. Vodil in soustvarjal je programe v vseh programskih pasovih, zaznamoval pa je tudi številne neposredne prenose.

Človekoljubne aktivnosti in dobrodelnost: Boštjanu in Barbari Miklič Türk, soprogi bivšega predsednika Republike, je Slovenska Filantropija, slovenska krovna organizacija za promocijo prostovoljstva, podelila naziv Ambasador prostovoljstva. Boštjan je bil tudi ambasador Evropskega leta prostovoljstva, Ustanovni član Lions kluba Izola - Isola, trenutno pa opravlja naloge Tail Twisterja in poverjenika za odnose z javnostmi v Lions klubu Maribor Piramida. Je zagrizen antifašist in borec za človekove pravice.

Odnosi z javnostmi in komunikacijski procesi: Odnosi z javnostmi in ostali komunikacijski procesi so skupni imenovalec številnih projektov, ki jih je Boštjan vodil ali bil njihov del vzporedno z delom na televiziji.

Interdisciplinarnost:Klun je leta 2011 izvajal naloge programskega vodje v KKPC Avditorij Portorož, 2010 bil producent kampanje Zapelji me varno, zadnja leta pa predava o poslovni rabi Facebooka. Trenutno je komunikator v podjetju Klun komunikacije.

Preimenovanja: Boštjana Kluna številni naslavljajo s priimkom Kljun, saj je svoj priimek spremenil šele aprila 2009. Spremembi ni botroval numerološki ali drugačen vzgib, temveč želja po uporabi rodbinskega priimka izpred časov poitaljančevanja.