BIBSYS

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

BIBSYS je vladna agencija, ki jo je ustanovilo in organiziralo Ministrstvo za šolstvo in raziskave na Norveškem. So ponudnik storitev s poudarkom na izmenjavi, shranjevanju in iskanju podatkov v zvezi z raziskavami, poučevanjem in učenjem, kar je sprva pomenilo metapodatke, povezane s knjižničnimi viri.

BIBSYS sodeluje z vsemi norveškimi univerzami in visokimi šolami ter raziskovalnimi ustanovami in Norveško narodno knjižnico.[1][2] BIBSYS je organiziran kot enota na Norveški univerzi za znanost in tehnologijo (NTNU) v Trondheimu.

Sklici[uredi | uredi kodo]

  1. "Language institute asks hackers to help". Aftenposten. 2002-06-07. Arhivirano iz prvotnega spletišča dne 2008-03-15. The Ivar Aasen Center is a member of Bibsys, which is a library data center offering services to all Norwegian University Libraries, the National Library, all college libraries, and a number of research libraries
  2. "Kulturell kampanjejournalistikk". Aftenposten. 2009-03-04. Et enkelt søk i Bibsys (et elektronisk biblioteksystem for hele landet, red.anm.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]