BIBSYS

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

BIBSYS je vladna agencija, ki jo je ustanovilo in organiziralo Ministrstvo za šolstvo in raziskave na Norveškem. So ponudnik storitev s poudarkom na izmenjavi, shranjevanju in iskanju podatkov v zvezi z raziskavami, poučevanjem in učenjem, kar je sprva pomenilo metapodatke, povezane s knjižničnimi viri.

BIBSYS sodeluje z vsemi norveškimi univerzami in visokimi šolami ter raziskovalnimi ustanovami in Norveško narodno knjižnico.[1][2] BIBSYS je organiziran kot enota na Norveški univerzi za znanost in tehnologijo (NTNU) v Trondheimu.

Sklici[uredi | uredi kodo]

  1. "Language institute asks hackers to help". Aftenposten. 2002-06-07. Arhivirano iz prvotnega spletišča dne 2008-03-15. The Ivar Aasen Center is a member of Bibsys, which is a library data center offering services to all Norwegian University Libraries, the National Library, all college libraries, and a number of research libraries
  2. "Kulturell kampanjejournalistikk". Aftenposten. 2009-03-04. Et enkelt søk i Bibsys (et elektronisk biblioteksystem for hele landet, red.anm.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]