Pojdi na vsebino

Pogovor o sliki:Karantanija 597-sl.png

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Meje?

Opazil sem, da je slika na angleški strani spravljivejša glede južnih mej. Katera je prava? --romanm 23:24, 24 feb 2004 (CET)

A še ni tam nova različica naložena? Risbo sem izdelal na podlagi dveh (na nekaterih mestih nasprotujočih si) virih. Meni kaže, da sem naložil novo različico. Bom pogledal. Ta, ki je trenutno na slovenski wikipediji bi mogoče nekako ustrezala. Spravljivejša? Glede na kaj :-)? Južno od teh južnih mej, kakor navaja Šavli so bili Slavonci (ali kdorkoli) jugozahodno pa je bila pokrajina Istra, zahodno Langobardi, severozahodno Bavarci, desno pa Avari... To je šele druga različica in bo seveda ustrezno s časom urejena tako kot besedilo. --XJam 23:31, 24 feb 2004 (CET)

Poglej še za primerjavo sliko o en: članku o Frankih - Srednje Evrope iz leta 870. Nekam čudno južno so umestili Avstrijo - ali pa nimam pojma o zgodovini... Verjetno je tam Avstrija mišljena kot nekakšna upravna enota. Nekatere meje z zgodnejšo Karantanijo so lepo vidne, čeprav niso vse skladne do nadrobnosti. Še posebej na jugu in deloma na zahodu. O kakšni Kranjski sploh ni govora na tej sliki, hjah, je pa Hrvaška zato po dolgem in počez :-) Pa tudi Bavarska je ogromna in tam nekam precej na in proti severu se tišči. Bilo bi tudi lepo, če bi lahko bila slika še malce večja za še boljše primerjave in branje napisov. MMGD, uporabnika Tritona, ki je naložil to sliko so 'trdo brcnili' (hard-ban) :-) Verjetno bo potrebno malodane vzeti v roke še kakšne že porumenele historične bukve. --XJam 04:23, 25 feb 2004 (CET)