Wikipedija:Prošnje za administratorsko pomoč

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Skoči na: navigacija, iskanje
Obvestila Pod lipo (piši) Orakelj (piši) Administratorska pomoč (piši) International (write)
Bližnjice:
WP:ADPOM
WP:PZAP
WP:PAP

Tu lahko uporabniki zaprosijo za pomoč s strani administratorja oz. birokrata.

Na dnu strani odprite novo poglavje z naslovno vrstico == (smiseln naslov) ==. Opišite problem in po možnosti navedite tudi rešitev oz. rešitve problema. V primeru, če je prošnja nujna, je bolje, da se obrnete na trenutno aktivnega administratorja oz. birokrata (preglejte zadnje spremembe).

Upoštevajte vrstni red: novejše prošnje spadajo na dno strani. Nov razdelek.

Predloga Convert[uredi | uredi kodo]

Bi kdo sodeloval v pogovoru Uporabnik:Johnuniq/translate#Unit names, ki mi pomaga pri prenosu. Vsi možni primeri so na Predloga:Convert/testniprimeri#Testniprimeri po tipu, kjer lahko vidite kako slabo deluje sedanja in kako se pripravlja nova. Pripravlja se namreč posodobitev. Moj predlog je namreč ta, da bi Predloga Covert za nas izpisovala le kratice enot, ker bomo drugače posiveli, da bi uredili vse sklanjatve, dvojino, množino ... za pravilno izpisovanje celih imen enot. npr. 25 kilometrov na uro ali 0 molov ali .... 2 kilograma v različnih sklonih. --Pinky sl (pogovor) 19:09, 16. januar 2014 (CET)

Convert sedaj deluje in predlogo se lahko uporablja. --Pinky sl (pogovor) 20:44, 9. februar 2014 (CET)

Ste vedeli[uredi | uredi kodo]

Bi lahko kdo tole danes uredil namesto mene? --Pinky sl (pogovor) 20:44, 9. februar 2014 (CET)

Bomo. — Yerpo Ha? 20:46, 9. februar 2014 (CET)

Tipkarska napaka v "Ali ste vedeli da..."[uredi | uredi kodo]

Kje popravim? Za leto 2013 sem znal priti preko arhiva, za 2014 pa ne več... lp --ModriDirkac (pogovor) 12:16, 4. marec 2014 (CET)

Gumbe za urejanje razdelkov na glavni strani je možno vklopit v Nastavitvah (zavihek "Vtičniki", postavka "Gumb, ki doda povezave [uredi] ob naslovih na glavni strani."). Potem jih prikažeš z ukazom "Uredi predloge" v meniju s posebnimi ukazi (tam, kjer je tudi recimo ukaz za prestavljanje). Nisem pa siguren, da to kot neadministrator lahko narediš. Alternativna pot je Kategorija:Predloge za ste vedeli 2014. — Yerpo Ha? 13:04, 4. marec 2014 (CET)

Prestavitev: Avtocesta Bratstvo in Enotnost[uredi | uredi kodo]

Naj prosim nekdo zaključi predlog na Pogovor:Avtocesta Bratstvo in enotnost za prestavitev na Cesta bratstva in enotnosti. Hvala, lp. --Eleassar pogovor 11:38, 19. marec 2014 (CET)

Več uporabniških računov[uredi | uredi kodo]

Za hec sem si hotel narediti uporabniške račune, vsakega z imenom kemijskega elementa ( ime elementa+filatelist). Nisem še vedel, da to ni zaželjeno. Si jih lahko kako zbrišem? Uporabnik:Zlatifilatelist

Uporabniških računov ni možno brisati, samo uporabljaj jih ne in bo vse ok. — Yerpo Ha? 17:48, 20. marec 2014 (CET)

Postonjska jama[uredi | uredi kodo]

Pozdravljeni!

Že 11. februarja 2014 sem podal predlog, da se iz slovenske Wikipedije zbriše neustrezno geslo Postonjska jama, pa se v skoraj treh mesecih ni nič zgodilo. Mi lahko, prosim, poveste, kaj sem naredil narobe pri predlogu, da ni upoštevan. Hvala in lep pozdrav!

Savinjc (pogovor) 23:44, 6. april 2014 (CEST)

Izbris niti ni potreben, saj je - glede na Google - napačen zapis še vedno precej pogost (40.000 zadetkov), zato sem naredil samo preusmeritev. --Janezdrilc (pogovor) 02:35, 7. april 2014 (CEST)

Z drugimi besedami: "Postonjska jama" ni geslo, pač pa en tak nežen dregljaj na pravo mesto. Kot pravi Janezdrilc, napaka je še vedno pogosta in na ta način bo bralec prišel do gesla s pravilno črkovanim naslovom ter se tako podučil, sicer bi se samo praskal po glavi, češ, kako to da nimamo članka o tako pomembni jami. — Yerpo Ha? 07:06, 7. april 2014 (CEST)

Pojmi pod Psihologijo dela in Organizacijska psihologija[uredi | uredi kodo]

Pozdravljeni! S študenti že drugo leto zapored sistematično dopolnjujemo slovensko Wikipedijo s pojmi in avtorji s področja psihologije dela. Ali imate za nas kakšne skupne napotke, kako naše obstoječe članke ali članke, ki ravnokar nastajajo, urediti, kakšna priporočila, navodila. Hvala, Eva

Obstajajo navodila Wikipedija:Šolski projekti. Se pa lahko tudi slišiva (031505401), ker sem (in ostali sodelavci tukaj) popravljal članke in vem, kje so njihovi manjki. lp --ModriDirkac (pogovor) 17:07, 15. april 2014 (CEST)

Brisanje po pomoti[uredi | uredi kodo]

Živjo! Pri popravljanju svojega prispevka sem ponesreči izbrisala prispevek na angleški wikipediji, želela pa sem ga samo izbrisati iz seznama sopomenskih člankov v tujem jeziku in ga dodati pod rubriko "Glej tudi", ker v resnici ni šlo za sopomenko. Vse skupaj me je zelo neprijetno presenetilo, saj sem imela informacijo, da navadni uporabniki prispevkov ne moremo izbrisati - da lahko to naredijo samo administratorji. Upam, da se bo dalo rešiti... --Tjasa.o (pogovor) 16:09, 22. april 2014 (CEST)

Misliš na povezavo "professional identification" v članku poklicna samopodoba? Povezava je rdeča zato, ker ne vodi do angleške Wikipedije, ampak je lokalna, pri nas pa članka s tem naslovom seveda nimamo. Tako da brez skrbi, ničesar nisi brisala. Povezavo do angleške Wikipedije se oblikuje s par znaki dodatne kode - takole: [[:en:Professional identification]], ampak takih povezav v razdelek "Glej tudi" niti ne uvrščamo. Po standardu gredo tja samo lokalne. — Yerpo Ha? 16:19, 22. april 2014 (CEST)
O relaciji angleška:slovenska wp ima sedaj več informacij tvoja mentorica. Medjezikovne povezave se urejajo na levi, ne več v kodi članka. lp --ModriDirkac (pogovor) 16:22, 22. april 2014 (CEST)
Tjaša govori o sorodnem, ne ekvivalentnem pojmu, tistih ne povezujemo na levi. — Yerpo Ha? 16:24, 22. april 2014 (CEST)
To je res, predlagam, da naredimo za pojem pod Glej tudi vsaj en ali dva slovenska odstavka v novem članku...--ModriDirkac (pogovor) 16:40, 22. april 2014 (CEST)

Še dobro, ker me je že malo zgrabila panika. To temo sem na kratko že omenila v svojem prispevku, ne bi je pa želela "polinkati" z angleškim člankom, zato se mi je zdela uvrstitev pod "glej tudi" boljša varianta. Najlepša hvala za tako hiter odziv! :) --Tjasa.o (pogovor) 16:48, 22. april 2014 (CEST)


Nova kategorija: Psihologija potrošnika[uredi | uredi kodo]

Ali vas lahko prosim, da pod kategorijo PSIHOLOGIJA ustvarite novo kategorijo - PSIHOLOGIJA POTROŠNIKA. V tem trenutku je namreč v delu kar nekaj prispevkov, ki bi lahko začeli sistematično polniti področje psihologije potrošnika na Wikipediji. Hvala, --ManuAve (pogovor) 13:28, 23. april 2014 (CEST)

Imamo že Kategorija:Vedenje potrošnika, bo ta ok? Na angleški Wikipediji ta dva izraza obravnavajo kot sinonima. — Yerpo Ha? 13:38, 23. april 2014 (CEST)

Bo, hvala. --ManuAve (pogovor) 13:53, 23. april 2014 (CEST)

Prošnja za izbris strani[uredi | uredi kodo]

Prestavljeno iz Wikipedija:OrakeljYerpo Ha? 07:00, 24. april 2014 (CEST)

Živjo,

na vas se obračam, ke rabim pomoč. Sama sem namreč naredila napako: naredila sem novo stran z imenom Starost in delovna učinkovitost, nato pa ugotovila, da to ni primerna koda in sem jo hotela zamenjati samo z Delovna učinkovitost. Ker nikjer nisem našla možnosti za izbris stare strani, sem naredila novo. Sedaj pa mislim, da sem naredila napako s tem. A mi lahko prosim pomagate naprej? Bi šlo izbrisati stran Starost in delovna učinkovitost?

Lep pozdrav in hvala že vnaprej!

Tara Klun

DaD UrejenoYerpo Ha? 07:00, 24. april 2014 (CEST)

Sprememba naslova članka.[uredi | uredi kodo]

Pozdravljeni, danes sem objavila članek dr. Roman Lesnika in bi želela izbrisati dr., da bi se članek imenoval samo Roman Lesnika, zaradi boljših zadetkov pri iskanju. Lahko prosim to storite. Hvala. Lp.

DaD Opravljeno --Pinky sl (pogovor) 13:18, 24. april 2014 (CEST)

Članki - sirote[uredi | uredi kodo]

Na EN Wiki je predloga, pri nas pa je nisem našel. Ali jo imamo? LP--ModriDirkac (pogovor) 17:13, 8. maj 2014 (CEST)

Katera predloga? Osirote članke lahko vidiš tudi na Posebno:OsiroteleStrani. --Pinky sl (pogovor) 17:22, 8. maj 2014 (CEST)
Misliš en:Template:Orphan? Nimamo in nisem siguren, da bi bila sploh uporabna. Naši osiroteli članki so ponavadi z zelo specializiranih področij, s katerimi se (praktično) noben ne ukvarja, zato lepljenje predlog ne bo dosti pomagalo. — Yerpo Ha? 19:21, 8. maj 2014 (CEST)
Hja, ravno zaradi takih člankov sem hotel vzpodbuditi mentorje/študente, da premislijo o umestitvi člankov s tako značko... (re organizacijska psihologija)--ModriDirkac (pogovor) 21:12, 8. maj 2014 (CEST)

Prevod More in še kaj[uredi | uredi kodo]

Kje se lahko poravi prevod zavihkov za urejanje strani (Preberi, Uredi kodo, Zgodovina ... More). Pa še to ... če bi lahko na Wikiknjigah nekdo dodal zavihek za osveževanje strani. --Pinky sl (pogovor) 22:46, 15. junij 2014 (CEST)

Zadnjič sem ga našel v Translatewikiju, vendar se ga ni dalo urejati, zdaj ga niti najdem ne več... — Yerpo Ha? 19:27, 17. junij 2014 (CEST)

Medjezikovne hiperpovezave[uredi | uredi kodo]

Pri urejanju članka intertekstualnost, ki ga postavljam na Wikipedijo, sem naletel na težavo: Določena imena in dela (npr. imena revij) bi želel povezati z isto stranjo v drugem jeziku. Gre za gesla, ki sicer niso relevantna za razumevanje članka in obstajajo zaenkrat samo v tem jeziku. Uporabil sem ill predlogo (npr. Predloga:Ill), vendar ta ne deluje. Prosim za asistenco :D Hvala! -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Gregorv1987 (pogovorprispevki) 17:33, 17. junij 2014‎.

Zdravo, takih povezav po standardu ne vključujemo v članke. Kar naj bodo navadne - ker članki še ne obstajajo, bodo pač rdeče, kar bo delovalo kot poziv bralcem, naj jih ustvarijo. — Yerpo Ha? 19:26, 17. junij 2014 (CEST)

Hvala za odgovor. A to je po standardih slovenske Wikipedije? Sicer ti predlogi omogočajo ravno to, da se ohrani rdeče obarvan napis, ki opozori, da ni slovenske verzije članka in se poleg pojavi hiperpovezava na tuj članek. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Gregorv1987 (pogovorprispevki) 20:28, 17. junij 2014‎.

Ja, naši standardi so taki, da interwikijev ne vstavljamo v tekst. Na angleški Wikipediji je dvojna povezava malo bolj smiselna, ker je rdečih povezav zelo malo, pri nas bi bilo pa pol članka povezanega drugam, kar bi po mojem mnenju delovalo malo zmedeno. — Yerpo Ha? 20:53, 17. junij 2014 (CEST)
Zaenkrat se tega izogibamo (glej WP:RDEČA POVEZAVA), je pa stvar dogovora. Predloga naj bi delovala tako, da bi bil omenjeni članek prikazan v obliki Parlichevo (bg) - dokler ni ustvarjen članek Parlichevo; ko nekdo članek ustvari (bg) izgine. Tudi jaz velikega smisla ne vidim, bi pa mogoče lahko bila ta dodatna informacija za koga zanimiva, čeprav dvomim, da bi kdo od Slovencev šel brati članek v bolgarščini. --Pinky sl (pogovor) 21:06, 17. junij 2014 (CEST)

Neuporaba predloge Sklici[uredi | uredi kodo]

Mogoče je kdo že opazil, ampak sedaj v člankih, če ne vključiš predloge {{sklici}}, sedaj ne izpisuje več napake (Pomoč:Napake v navajanju/Cite error refs without references) in članki se ne umeščajo več v Kategorija:Strani z manjkajočim seznamom sklicev (če je kakšna stran slučajno še tam, je to zato, ker refresh še ni bil izveden). Sklici pa se samostojno izpišejo na koncu članka (npr. Svetovni dan mladih). A ima kdo kakšno pojasnilo? --Pinky sl (pogovor) 18:15, 17. avgust 2014 (CEST)

Sem opazil, najbrž je sprememba v programju MediaWiki na globalni ravni, vsaj v angleški Wikipediji je isto. — Yerpo Ha? 18:18, 17. avgust 2014 (CEST)

Ste vedeli[uredi | uredi kodo]

Bi lahko nekdo ta vikend poskrbel za »Ste vedeli«? Bom odsotna. --Pinky sl (pogovor) 17:22, 12. september 2014 (CEST)

Uporabnik:Miran77[uredi | uredi kodo]

Uporabnika sem prejšnji teden blokiral zaradi vztrajnega objavljanja ponaredkov v Wikipediji in neodzivnosti na pripombe ter opozorila. Danes je, kot kaže po njegovih prispevkih, ustvaril marioneto z vzdevkom ‎Chupacabra, kar je spet v direktnem nasprotju z našimi pravili (posebej v luči dejstva, da ima jasno izpostavljeno možnost pritožbe nad blokado). Lahko prosim kdo drug od administratorjev po svoji presoji obravnava to njegovo inkarnacijo? Nočem dati vtisa, da gre za mojo osebno križarsko vojno proti njemu, saj ni vreden tega. Hvala. — Yerpo Ha? 14:05, 28. oktober 2014 (CET)