Wikipedija:Prošnje za administratorsko pomoč

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Skoči na: navigacija, iskanje
Obvestila Pod lipo (piši) Orakelj (piši) Administratorska pomoč (piši) International (write)
Bližnjice:
WP:ADPOM
WP:PZAP
WP:PAP

Tu lahko uporabniki zaprosijo za pomoč s strani administratorja oz. birokrata.

Na dnu strani odprite novo poglavje z naslovno vrstico == (smiseln naslov) ==. Opišite problem in po možnosti navedite tudi rešitev oz. rešitve problema. V primeru, če je prošnja nujna, je bolje, da se obrnete na trenutno aktivnega administratorja oz. birokrata (preglejte zadnje spremembe).

Upoštevajte vrstni red: novejše prošnje spadajo na dno strani. Nov razdelek.

Predloga Convert[uredi | uredi kodo]

Bi kdo sodeloval v pogovoru Uporabnik:Johnuniq/translate#Unit names, ki mi pomaga pri prenosu. Vsi možni primeri so na Predloga:Convert/testniprimeri#Testniprimeri po tipu, kjer lahko vidite kako slabo deluje sedanja in kako se pripravlja nova. Pripravlja se namreč posodobitev. Moj predlog je namreč ta, da bi Predloga Covert za nas izpisovala le kratice enot, ker bomo drugače posiveli, da bi uredili vse sklanjatve, dvojino, množino ... za pravilno izpisovanje celih imen enot. npr. 25 kilometrov na uro ali 0 molov ali .... 2 kilograma v različnih sklonih. --Pinky sl (pogovor) 19:09, 16. januar 2014 (CET)

Convert sedaj deluje in predlogo se lahko uporablja. --Pinky sl (pogovor) 20:44, 9. februar 2014 (CET)

Ste vedeli[uredi | uredi kodo]

Bi lahko kdo tole danes uredil namesto mene? --Pinky sl (pogovor) 20:44, 9. februar 2014 (CET)

Bomo. — Yerpo Ha? 20:46, 9. februar 2014 (CET)

Tipkarska napaka v "Ali ste vedeli da..."[uredi | uredi kodo]

Kje popravim? Za leto 2013 sem znal priti preko arhiva, za 2014 pa ne več... lp --ModriDirkac (pogovor) 12:16, 4. marec 2014 (CET)

Gumbe za urejanje razdelkov na glavni strani je možno vklopit v Nastavitvah (zavihek "Vtičniki", postavka "Gumb, ki doda povezave [uredi] ob naslovih na glavni strani."). Potem jih prikažeš z ukazom "Uredi predloge" v meniju s posebnimi ukazi (tam, kjer je tudi recimo ukaz za prestavljanje). Nisem pa siguren, da to kot neadministrator lahko narediš. Alternativna pot je Kategorija:Predloge za ste vedeli 2014. — Yerpo Ha? 13:04, 4. marec 2014 (CET)

Prestavitev: Avtocesta Bratstvo in Enotnost[uredi | uredi kodo]

Naj prosim nekdo zaključi predlog na Pogovor:Avtocesta Bratstvo in enotnost za prestavitev na Cesta bratstva in enotnosti. Hvala, lp. --Eleassar pogovor 11:38, 19. marec 2014 (CET)

Več uporabniških računov[uredi | uredi kodo]

Za hec sem si hotel narediti uporabniške račune, vsakega z imenom kemijskega elementa ( ime elementa+filatelist). Nisem še vedel, da to ni zaželjeno. Si jih lahko kako zbrišem? Uporabnik:Zlatifilatelist

Uporabniških računov ni možno brisati, samo uporabljaj jih ne in bo vse ok. — Yerpo Ha? 17:48, 20. marec 2014 (CET)

Postonjska jama[uredi | uredi kodo]

Pozdravljeni!

Že 11. februarja 2014 sem podal predlog, da se iz slovenske Wikipedije zbriše neustrezno geslo Postonjska jama, pa se v skoraj treh mesecih ni nič zgodilo. Mi lahko, prosim, poveste, kaj sem naredil narobe pri predlogu, da ni upoštevan. Hvala in lep pozdrav!

Savinjc (pogovor) 23:44, 6. april 2014 (CEST)

Izbris niti ni potreben, saj je - glede na Google - napačen zapis še vedno precej pogost (40.000 zadetkov), zato sem naredil samo preusmeritev. --Janezdrilc (pogovor) 02:35, 7. april 2014 (CEST)

Z drugimi besedami: "Postonjska jama" ni geslo, pač pa en tak nežen dregljaj na pravo mesto. Kot pravi Janezdrilc, napaka je še vedno pogosta in na ta način bo bralec prišel do gesla s pravilno črkovanim naslovom ter se tako podučil, sicer bi se samo praskal po glavi, češ, kako to da nimamo članka o tako pomembni jami. — Yerpo Ha? 07:06, 7. april 2014 (CEST)

Pojmi pod Psihologijo dela in Organizacijska psihologija[uredi | uredi kodo]

Pozdravljeni! S študenti že drugo leto zapored sistematično dopolnjujemo slovensko Wikipedijo s pojmi in avtorji s področja psihologije dela. Ali imate za nas kakšne skupne napotke, kako naše obstoječe članke ali članke, ki ravnokar nastajajo, urediti, kakšna priporočila, navodila. Hvala, Eva

Obstajajo navodila Wikipedija:Šolski projekti. Se pa lahko tudi slišiva (031505401), ker sem (in ostali sodelavci tukaj) popravljal članke in vem, kje so njihovi manjki. lp --ModriDirkac (pogovor) 17:07, 15. april 2014 (CEST)

Brisanje po pomoti[uredi | uredi kodo]

Živjo! Pri popravljanju svojega prispevka sem ponesreči izbrisala prispevek na angleški wikipediji, želela pa sem ga samo izbrisati iz seznama sopomenskih člankov v tujem jeziku in ga dodati pod rubriko "Glej tudi", ker v resnici ni šlo za sopomenko. Vse skupaj me je zelo neprijetno presenetilo, saj sem imela informacijo, da navadni uporabniki prispevkov ne moremo izbrisati - da lahko to naredijo samo administratorji. Upam, da se bo dalo rešiti... --Tjasa.o (pogovor) 16:09, 22. april 2014 (CEST)

Misliš na povezavo "professional identification" v članku poklicna samopodoba? Povezava je rdeča zato, ker ne vodi do angleške Wikipedije, ampak je lokalna, pri nas pa članka s tem naslovom seveda nimamo. Tako da brez skrbi, ničesar nisi brisala. Povezavo do angleške Wikipedije se oblikuje s par znaki dodatne kode - takole: [[:en:Professional identification]], ampak takih povezav v razdelek "Glej tudi" niti ne uvrščamo. Po standardu gredo tja samo lokalne. — Yerpo Ha? 16:19, 22. april 2014 (CEST)
O relaciji angleška:slovenska wp ima sedaj več informacij tvoja mentorica. Medjezikovne povezave se urejajo na levi, ne več v kodi članka. lp --ModriDirkac (pogovor) 16:22, 22. april 2014 (CEST)
Tjaša govori o sorodnem, ne ekvivalentnem pojmu, tistih ne povezujemo na levi. — Yerpo Ha? 16:24, 22. april 2014 (CEST)
To je res, predlagam, da naredimo za pojem pod Glej tudi vsaj en ali dva slovenska odstavka v novem članku...--ModriDirkac (pogovor) 16:40, 22. april 2014 (CEST)

Še dobro, ker me je že malo zgrabila panika. To temo sem na kratko že omenila v svojem prispevku, ne bi je pa želela "polinkati" z angleškim člankom, zato se mi je zdela uvrstitev pod "glej tudi" boljša varianta. Najlepša hvala za tako hiter odziv! :) --Tjasa.o (pogovor) 16:48, 22. april 2014 (CEST)


Nova kategorija: Psihologija potrošnika[uredi | uredi kodo]

Ali vas lahko prosim, da pod kategorijo PSIHOLOGIJA ustvarite novo kategorijo - PSIHOLOGIJA POTROŠNIKA. V tem trenutku je namreč v delu kar nekaj prispevkov, ki bi lahko začeli sistematično polniti področje psihologije potrošnika na Wikipediji. Hvala, --ManuAve (pogovor) 13:28, 23. april 2014 (CEST)

Imamo že Kategorija:Vedenje potrošnika, bo ta ok? Na angleški Wikipediji ta dva izraza obravnavajo kot sinonima. — Yerpo Ha? 13:38, 23. april 2014 (CEST)

Bo, hvala. --ManuAve (pogovor) 13:53, 23. april 2014 (CEST)

Prošnja za izbris strani[uredi | uredi kodo]

Prestavljeno iz Wikipedija:OrakeljYerpo Ha? 07:00, 24. april 2014 (CEST)

Živjo,

na vas se obračam, ke rabim pomoč. Sama sem namreč naredila napako: naredila sem novo stran z imenom Starost in delovna učinkovitost, nato pa ugotovila, da to ni primerna koda in sem jo hotela zamenjati samo z Delovna učinkovitost. Ker nikjer nisem našla možnosti za izbris stare strani, sem naredila novo. Sedaj pa mislim, da sem naredila napako s tem. A mi lahko prosim pomagate naprej? Bi šlo izbrisati stran Starost in delovna učinkovitost?

Lep pozdrav in hvala že vnaprej!

Tara Klun

DaD UrejenoYerpo Ha? 07:00, 24. april 2014 (CEST)

Sprememba naslova članka.[uredi | uredi kodo]

Pozdravljeni, danes sem objavila članek dr. Roman Lesnika in bi želela izbrisati dr., da bi se članek imenoval samo Roman Lesnika, zaradi boljših zadetkov pri iskanju. Lahko prosim to storite. Hvala. Lp.

DaD Opravljeno --Pinky sl (pogovor) 13:18, 24. april 2014 (CEST)

Članki - sirote[uredi | uredi kodo]

Na EN Wiki je predloga, pri nas pa je nisem našel. Ali jo imamo? LP--ModriDirkac (pogovor) 17:13, 8. maj 2014 (CEST)

Katera predloga? Osirote članke lahko vidiš tudi na Posebno:OsiroteleStrani. --Pinky sl (pogovor) 17:22, 8. maj 2014 (CEST)
Misliš en:Template:Orphan? Nimamo in nisem siguren, da bi bila sploh uporabna. Naši osiroteli članki so ponavadi z zelo specializiranih področij, s katerimi se (praktično) noben ne ukvarja, zato lepljenje predlog ne bo dosti pomagalo. — Yerpo Ha? 19:21, 8. maj 2014 (CEST)
Hja, ravno zaradi takih člankov sem hotel vzpodbuditi mentorje/študente, da premislijo o umestitvi člankov s tako značko... (re organizacijska psihologija)--ModriDirkac (pogovor) 21:12, 8. maj 2014 (CEST)

Prevod More in še kaj[uredi | uredi kodo]

Kje se lahko poravi prevod zavihkov za urejanje strani (Preberi, Uredi kodo, Zgodovina ... More). Pa še to ... če bi lahko na Wikiknjigah nekdo dodal zavihek za osveževanje strani. --Pinky sl (pogovor) 22:46, 15. junij 2014 (CEST)

Zadnjič sem ga našel v Translatewikiju, vendar se ga ni dalo urejati, zdaj ga niti najdem ne več... — Yerpo Ha? 19:27, 17. junij 2014 (CEST)

Medjezikovne hiperpovezave[uredi | uredi kodo]

Pri urejanju članka intertekstualnost, ki ga postavljam na Wikipedijo, sem naletel na težavo: Določena imena in dela (npr. imena revij) bi želel povezati z isto stranjo v drugem jeziku. Gre za gesla, ki sicer niso relevantna za razumevanje članka in obstajajo zaenkrat samo v tem jeziku. Uporabil sem ill predlogo (npr. Predloga:Ill), vendar ta ne deluje. Prosim za asistenco :D Hvala! -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Gregorv1987 (pogovorprispevki) 17:33, 17. junij 2014‎.

Zdravo, takih povezav po standardu ne vključujemo v članke. Kar naj bodo navadne - ker članki še ne obstajajo, bodo pač rdeče, kar bo delovalo kot poziv bralcem, naj jih ustvarijo. — Yerpo Ha? 19:26, 17. junij 2014 (CEST)

Hvala za odgovor. A to je po standardih slovenske Wikipedije? Sicer ti predlogi omogočajo ravno to, da se ohrani rdeče obarvan napis, ki opozori, da ni slovenske verzije članka in se poleg pojavi hiperpovezava na tuj članek. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Gregorv1987 (pogovorprispevki) 20:28, 17. junij 2014‎.

Ja, naši standardi so taki, da interwikijev ne vstavljamo v tekst. Na angleški Wikipediji je dvojna povezava malo bolj smiselna, ker je rdečih povezav zelo malo, pri nas bi bilo pa pol članka povezanega drugam, kar bi po mojem mnenju delovalo malo zmedeno. — Yerpo Ha? 20:53, 17. junij 2014 (CEST)
Zaenkrat se tega izogibamo (glej WP:RDEČA POVEZAVA), je pa stvar dogovora. Predloga naj bi delovala tako, da bi bil omenjeni članek prikazan v obliki Parlichevo (bg) - dokler ni ustvarjen članek Parlichevo; ko nekdo članek ustvari (bg) izgine. Tudi jaz velikega smisla ne vidim, bi pa mogoče lahko bila ta dodatna informacija za koga zanimiva, čeprav dvomim, da bi kdo od Slovencev šel brati članek v bolgarščini. --Pinky sl (pogovor) 21:06, 17. junij 2014 (CEST)

Neuporaba predloge Sklici[uredi | uredi kodo]

Mogoče je kdo že opazil, ampak sedaj v člankih, če ne vključiš predloge {{sklici}}, sedaj ne izpisuje več napake (Pomoč:Napake v navajanju/Cite error refs without references) in članki se ne umeščajo več v Kategorija:Strani z manjkajočim seznamom sklicev (če je kakšna stran slučajno še tam, je to zato, ker refresh še ni bil izveden). Sklici pa se samostojno izpišejo na koncu članka (npr. Svetovni dan mladih). A ima kdo kakšno pojasnilo? --Pinky sl (pogovor) 18:15, 17. avgust 2014 (CEST)

Sem opazil, najbrž je sprememba v programju MediaWiki na globalni ravni, vsaj v angleški Wikipediji je isto. — Yerpo Ha? 18:18, 17. avgust 2014 (CEST)

Ste vedeli[uredi | uredi kodo]

Bi lahko nekdo ta vikend poskrbel za »Ste vedeli«? Bom odsotna. --Pinky sl (pogovor) 17:22, 12. september 2014 (CEST)

Uporabnik:Miran77[uredi | uredi kodo]

Uporabnika sem prejšnji teden blokiral zaradi vztrajnega objavljanja ponaredkov v Wikipediji in neodzivnosti na pripombe ter opozorila. Danes je, kot kaže po njegovih prispevkih, ustvaril marioneto z vzdevkom ‎Chupacabra, kar je spet v direktnem nasprotju z našimi pravili (posebej v luči dejstva, da ima jasno izpostavljeno možnost pritožbe nad blokado). Lahko prosim kdo drug od administratorjev po svoji presoji obravnava to njegovo inkarnacijo? Nočem dati vtisa, da gre za mojo osebno križarsko vojno proti njemu, saj ni vreden tega. Hvala. — Yerpo Ha? 14:05, 28. oktober 2014 (CET)

Infopolje Oseba z Wikipodatki[uredi | uredi kodo]

Prva varianta Infopolja Oseba z Wikipodatki je narejena za testiranje. Če v članku o osebi na vrh vnesete le {{Infopolje Oseba/peskovnik}}, mora predloga že vrniti nekatere podatke iz Wikidata. Dokumentacijo moram še dopolniti, da se bo vedelo kateri podatki se znajo sami napolniti (ustrezno se napolni tudi kategorija Umrli ..., Rojeni ...). Trenutno so to |image=, |birth_name=, |birth_date=, |birth_place=, |death_date=, |death_place=, |citizenship=, |occupation=, |signature=, |website=.

Dokumentacija za infopolje bo še nadgrajena (preden jo dam v dejansko uporabo).So pa vsi moduli in določene predloge povzete od ruskih wikipedistov, ker imajo tam bolje narejeno in že prilagojeno za naše lokalne zadeve (sklanjanje, štetje, datumi). Če boste v izpisih infopolj našli kakšne ruske črke, se v naprej opravičujem in obljubljam, da bom popravila.

- Dodatna kategorizacija po dnevu in mesecu se mi zdi zanimiva in bi jo lahko uvedli tudi pri nas.
- Katera mesta se bodo kategorizirala je navedeno v posebnih modulih, zaenkrat sem tja vnesla le Ljubljano - glej Modul:Wikidata:Dictionary/P1464 in Modul:Wikidata:Dictionary/P1465. Če bi bila vnesena Idrija v Modul:Wikidata:Dictionary/P1464, bi se pojavila tudi kategorija Kategorija:Rojeni v Idriji

Seveda se avtomatska kategorizacija izvede le, če so podatki pobrani iz Wikipodatkov.

Ko se bomo zedinili o Infopolju Oseba, lahko enostavno nadgradim tudi ostala Infopolja, ki se navezujejo na biografije (športnik, umetnik, ...).

Kaj menite o teh dodatnih kategorijah? Jaz sem za to, da se jih uporabi. Kakšno mnenje, pripombe, kritike? --Pinky sl (pogovor) 19:36, 6. november 2014 (CET)

  1. Jaz sem za to, da se jih uporabi. Kakšno mnenje, pripombe, kritike? --Pinky sl (pogovor) 19:36, 6. november 2014 (CET)
  2. Jaz sem tudi za nove kategorije. S temi moduli in to nisem sicer nič kaj domač, podpiram pa uvedbo in poenotenje infopolj in vse kar zraven spada. --Janezdrilc (pogovor) 21:40, 6. november 2014 (CET)

Sam sem za uporabo, ker bomo imeli tako manj zastarelih podatkov, tudi slike bodo hitreje prišle do člankov. Zaenkrat sem z botom zamenjal predlogo {{Bioslika}} z {{Infopolje Oseba}} in ga dodal tudi biografijam brez drugega inofopolja in s sliko. Ostalim pa, ko bo v uporabi. Malo je treba še popraviti, npr. ob uporabi v članku Buda prikaže 2 sliki, v članku Barack Obama pa je ruska beseda pri kraju rojstva (или). --Sporti (pogovor) 10:06, 8. november 2014 (CET)

2 sliki? Meni v Budi prikaže le eno. Besedico (или) sem tudi popravila, napaka je bila v Predloga:Wikidata/p19. Sporti kaj pa meniš o novih dodatnih kategorijah? --Pinky sl (pogovor) 20:42, 8. november 2014 (CET)
Pri Budi se meni prikažeta dve sliki (na Wikidata ima pod sliko 2 vnosa). Namesto rojeni v Ljubljani bi lahko uporabili kar Kategorija:Ljubljančani, kategorije tipa Kategorija:Rojeni 11. februarja pa ne vem, za kaj bi lahko bile uporabne. --Sporti (pogovor) 07:39, 9. november 2014 (CET)
2 sliki, ja, vidim ... enako deluje tudi na ruski strani, ne vem pa zakaj sta v Wikidata dve sliki? Jih bom povprašala, zakaj tako deluje in če je to smiselno - po moje je dovolj le ena slika. V kategorijah Rojeni dd.mm. in Umrli dd.mm bi bile pač zbrane vse osebe, ki so rojene na določeni dan (v slogu tega dneva so se rodili oz. umrli ...) ali rojeni/umrli v določenem kraju. --Pinky sl (pogovor) 12:47, 9. november 2014 (CET)


Začasno sem ukinila nove kategorizacije (Umrli/rojeni po datumu in kraju) - če se dogovorimo drugače jih lahko vrnem, kako popraviti 2 sliki pa še ne vem. Predlagam, da se Infopolje Oseba posodobi iz peskovnika ... tole z dvema slikama bom pa še raziskala. --Pinky sl (pogovor) 12:16, 13. november 2014 (CET)

Se strinjam z zamenjavo in mislim, da je tisto z dvema slikama vseeno izjema. Na Wikidata piše, da naj bi imela slika praviloma 1 vnos - Wikidata:Property talk:P18. Tam je tudi seznam infopolj, ki črpajo sliko iz Wikidata. --Sporti (pogovor) 12:25, 13. november 2014 (CET)

PMSM postaja kategorizacija po takih "sekundarnih" lastnostih počasi odveč. Ne vidim smisla da se Pinky trudi s predlogami in da ustvarjamo množico kategorij, če lahko najdem (primer) ljudi, ki so se rodili v Celju, s kratkim ukazom claim[19:1012] v AutoListu. Predvidevam, da je v načrtu integracija tovrstnih poizvedb v MediaWiki, potem ne bo treba niti kode pisat. Spet PMSM bi se bilo bolje skoncentrirati na prenos podatkov, ki smo jih zbrali v teh 12 letih, v Wikipodatke - ravno v ta namen obstajajo. — Yerpo Ha? 14:37, 13. november 2014 (CET)

DaD Opravljeno - predloga posodobljena. --Pinky sl (pogovor) 15:27, 13. november 2014 (CET)

kategorizacija po stoletjih[uredi | uredi kodo]

Nek bug se pojavi, če je kot datum rojstva le stoletje - Gary Hug. --Sporti (pogovor) 12:28, 15. november 2014 (CET)

Še ena ... mi je že Yerpo dal lekcijo na to temo ... če uganeš kaj je narobe dobiš za kavo. Rabiš pa samo dobra očala. --Pinky sl (pogovor) 14:08, 15. november 2014 (CET)
Ah vidim ja К, ampak še vedno bi bilo za kategorizacijo treba pretvorit iz rimskih št., za povezavo lahko naredimo preusmeritve. --Sporti (pogovor) 14:40, 15. november 2014 (CET)
Bom pogledala tole z rimskimi številkami, mislim da lahko popravim (bom poskusila). --Pinky sl (pogovor) 15:09, 15. november 2014 (CET)
Verjetno je treba (le) na pravo mesto dati en switch stavek. --Sporti (pogovor) 15:15, 15. november 2014 (CET)
DaD Opravljeno, v Modul:Wikidata/date je bilo treba izključiti rusko interpretacijo stoletij. --Pinky sl (pogovor) 15:30, 15. november 2014 (CET)

Astronomi ?[uredi | uredi kodo]

Kaj naj z astronomi s seznamom asteroidov npr. Auguste Honoré Charlois, verjetno se jih ne da kar prestavit v infopolje? --Sporti (pogovor) 18:35, 13. november 2014 (CET)

Direktno ne bo šlo ... lahko bi vključili v parameter |known_for=, pa ne bo šlo, ker infopolje zmoti wikitabela. Lahko pa bi popravil wikitabelo, da ne bo v razširjeni obliki in jo takšno prestavil v poglavje nižje od naslova (glej moje spremembe v https://sl.wikipedia.org/w/index.php?title=Auguste_Honor%C3%A9_Charlois&diff=4291763&oldid=4289028). --Pinky sl (pogovor) 21:24, 13. november 2014 (CET)
Sem poskusil dati tabelo levo, ker prej ni bila pod infopoljem, ampak zamaknjena proti sredini. --Sporti (pogovor) 08:43, 14. november 2014 (CET)
Zelo podpiram varianto z zloženo tabelo pod infopoljem na desni. — Yerpo Ha? 08:44, 14. november 2014 (CET)
Pomik na desni strani je odvisen od širine okna oz. od dolžine besedila pred wikitabelo in dolžine infopolja. Wikitabela se bo postavila na desno, ko bo infopolje krajše od besedila nad wikitabelo. Upam, da tole nisem preveč zapletla. --Pinky sl (pogovor) 10:35, 14. november 2014 (CET)
Z <br clear="right" /> pade tabela pod infopolje, vseeno pa malo vpliva na besedilo - pojavi se nekaj praznega prostora. --Sporti (pogovor) 11:18, 14. november 2014 (CET)
Vseeno ni najboljša rešitev: Vladimir Aleksandrovič Albicki. Prazen prostor je odvisen od položaja tabele in besedila. --Sporti (pogovor) 11:47, 15. november 2014 (CET)

Lahko tudi nekaj takšnega (vendar boš imel precej dela):

{{Navpolje stolpci
|name = <!-- tole rabiš, če je navbar vključen -->
|state = collapsed
| navbar = off
|style = <!--width:auto-->width:22em;float:right;margin:0em 0em 0em 1em;
|title = Odkriti asteroidi: 10

|col1header = Ime asteroida
|col2header = Datum odkritja
|col1 = [[1002 Olbersija]]<br>[[1007 Pavlovija]]
|col2 = 15. avgust 1923<br>5. oktober 1923
}}

--Pinky sl (pogovor) 16:07, 15. november 2014 (CET)

Zgleda boljše (Vladimir Aleksandrovič Albicki), toda zna bit problem, če je kakšen vnos daljši in zasede več kot eno vrstico. --Sporti (pogovor) 16:21, 15. november 2014 (CET)
Več kot eno vrstico? --Pinky sl (pogovor) 16:23, 15. november 2014 (CET)
Poskusi ime enega od asteroidov podaljšat za 3X. Nekatera imena so precej dolga npr. '1286 Banachiewicza' (malo pregledal Pomeni imen asteroidov: 1001–1500), če je odkrit npr. 20 septembra, je tabela na meji - podre se, če bi bilo ime le 1 črko daljše. --Sporti (pogovor) 16:25, 15. november 2014 (CET)

Možnost je tudi tale. Če je kakšno ime daljše lahko povečaš širino v parametru style. Lahko pa uporabiš tisto možnost width:auto in določiš širino le za datume (|liststyle=). Če te moti vijolična barva lahko popraviš tudi to:

{{Navpolje podaljšani <!--omogoča do 38 skupin; navpolje pa le 20 (drugače pa sta enaka) -->
|name = <!-- tole rabiš le, če je navbar vključen -->
|state = collapsed
| navbar = off
|style = <!--width:auto-->width:22em;float:right;margin:0em 0em 0em 1em;
|title = Odkriti asteroidi: 10
|groupstyle=text-align:left;font-weight: normal;

|group1 = '''Ime asteroida'''
|list1 = '''Datum odkritja'''
|group2 = [[1002 Olbersija]]
|list2 = 15. avgust 1923
|group3 = [[1007 Pavlovija]]
|list3 = 5. oktober 1923
}}

Aha na width pa nism pomislil, glede barve pa zaradi mene lahko ostane, ne vem katera je bolj astronomska. --Sporti (pogovor) 16:56, 15. november 2014 (CET)

Še nekaj - opombe sem dal pod below, toda ne prikaže pravilno (Jeff Thomas Alu). --Sporti (pogovor) 20:19, 15. november 2014 (CET)

Sedaj dela bolje, glej omenjeni članek. Tudi {{note label}} je bilo potrebno posodobiti. --Pinky sl (pogovor) 20:38, 15. november 2014 (CET)
Pa Paul Wild? Popravljeno (dokler bo članek škrbina). Navpolje in predloga za portal se očitno ne razumeta najbolje (ostane prazen prostor v velikosti razširjene predloge) --Sporti (pogovor) 17:19, 16. november 2014 (CET)
Meni izgleda v obeh primerih dobro, s škrbinsko oznako ali brez. --Pinky sl (pogovor) 19:45, 16. november 2014 (CET)

Hej, tega nisem prej videl. Zgleda odlično - je bil res križ s temi predlogami. Vsaka čast! Datume odkritij bi pmsm bilo treba nekam povezovati. Za same letnice je konsenz, za LETO v znanosti je (še vedno) presplošno. Najbolje bi bilo nekaj v zvezi z astronomijo (ali pa še naprej), to pa je verjetno pregloboko. Sicer sedaj datume razvezujemo, potem, pa bi jih nekdo spet rad povezoval nekam. Saj verjetno WP ni tisočletni koledar tudi za astronomske dogodke. --xJaM (pogovor) 12:41, 12. januar 2015 (CET)

Ban[uredi | uredi kodo]

Hello, can anyone block the following IP: 77.38.74.156? Thank you in adance. Einsbor (pogovor) 13:58, 13. november 2014 (CET)

DaD Opravljeno, thanks ✉•Zaplotnik•✎ 14:02, 13. november 2014 (CET)

Geografske koordinate ne delujejo več[uredi | uredi kodo]

Vprašanje prestavljeno iz Wikipedija:OrakeljYerpo Ha? 07:08, 12. december 2014 (CET)

Opazil sem, da so geografske koordinate (npr. krajev), ki so na začetku člankov (v slovenščini), ne delujejo več, delujejo pa npr. na straneh tujih Wikipedij (prim. Maribor, Celje). Pokaže se naslednje besedilo: "We've moved. We're sorry, but The user-supported tool you have attempted to reach did not leave a forwarding URL where we could automatically redirect you."

Prosim za nasvet, kaj storiti, da bodo koordinate na slovenskih člankih spet delovale kot delujejo na tujih straneh Wikipedije.

Hvala za odgovor

Savinjc (pogovor) 23:31, 11. december 2014 (CET)

DaD Opravljeno, hvala. Orodje, ki obdeluje povezave do koordinat, se je res pravkar preselilo, tako da je bilo treba posodobiti povezavo. Če te zanima tehnično, tukaj: Predloga:Koordinate URL. — Yerpo Ha? 07:08, 12. december 2014 (CET)

Moj peskovnik - MediaWiki:Gadget-mySandbox.js[uredi | uredi kodo]

Sem pripravila MediaWiki:Gadget-mySandbox.js in MediaWiki:Gadget-mySandbox, ki doda povezavo na lastni peskovnik v osebni spustni menu uporabnika (pod Spisek nadzorov)? To naj bi se vključilo v nastavitvah Vtičnikov (Uporabniški vmesnik) z besedilom "Doda povezavo "Moj peskovnik" v osebni menu.". Ker tole delam prvič, bi mi lahko kdo potrdil, da sem postorila vse kar je potrebno.

Če kliknete na povezavo, se ustvari stran za [[Uporabnik:xxx/peskovnik]]. Ker že zgodovinsko imam lastni peskovnik, sem naredila preusmeritev na svojega in ga dopolnila s predlogo {{Uporabnikov peskovnik}} (glej Uporabnik:Pinky sl/Peskovnik6). Na ta način je stran peskovnika lažje dostopna in bi bilo dobro, da bi se že prednastavljeno pojavilo v menuju, brez potrebnih dodatnih kljukanj v nastavitvah. --Pinky sl (pogovor) 22:09, 2. januar 2015 (CET)

Lifetime[uredi | uredi kodo]

Večino člankom v Kategorija:Članki, ki uporabljajo predlogo Lifetime sem z botom zamenjal lifetime z DEFAULTSORT (ostalo jih je še nekaj z napačno ali redko uporabo predloge), je pa gumb {{lifetime|||}} še vedno med predlogami v spodnjem urejevalskem oknu. --Sporti (pogovor) 14:58, 5. januar 2015 (CET)

DaD Opravljeno--✉•Zaplotnik•✎ 06:44, 6. januar 2015 (CET)
Morda bi lahko dodali tam gumb za DEFAULTSORT? --Sporti (pogovor) 08:06, 6. januar 2015 (CET)
Dodal DS in še dve uporabni kategoriji, je O.K.? --✉•Zaplotnik•✎ 16:57, 6. januar 2015 (CET)
Meni sta tisti kategoriji odveč (zgoraj imamo že [[Kategorija:]]), saj sta namenjeni izključno biografskim člankom živečih oseb. Tudi povezave (navpolje · splošne predloge · škrbine · uredi) so mi odveč, saj te vržejo iz urejevalnega polja. --Pinky sl (pogovor) 19:45, 6. januar 2015 (CET)
Nista obe za žive osebe, prva je za umrle in urejevalca ob kliku napeljuje k temu, a vnese letnico smrti. Mislim, da bosta zdaj, ko smo očitno tudi "uradno" ukinili zelo prikladno in poenostavljeno predlogo Lifetime, v veliko pomoč tako začetnim kot izkušenejšim urejevalcem, zatu ju pmm ne bi smeli brisati iz okvirčka pod urejevalskim oknom, če želimo, da bodo biografski članki v redu kategorizirani.
Povezave, ki jih navajaš, so za izkušene uporabnike morda res odveč, novemu uporabniku, ki mu je cel kup predlog in ostalih oznak nepoznan in težko dostopen, pa so lahko v pomoč.✉•Zaplotnik•✎ 20:08, 6. januar 2015 (CET)
Če komu kaj pomaga, jaz tole spodaj močno uporabljam in tudi nove urejevalce privajam k njihovi uporabi. Meni mogoče manjka še gallery/gallery in pa Kategorija v Zbirki... --ModriDirkac (pogovor) 11:29, 7. januar 2015 (CET)
Dobro, če se vam zdi uporabno ... potem pa bi jih bilo treba malo popredalčkati (dati »Kategorija:« (vse tri)) v wikioznačavanje, navodila (navpolje · splošne predloge · škrbine · uredi) pa v čisto svoj naslov Navodila (pod posebnimi znaki). Sicer pa je nove uporabnike bolje navajati na VisualEditor, ki je sedaj že zelo uporaben tudi glede predlog in sklicevanja, kategorij .... --Pinky sl (pogovor) 13:10, 7. januar 2015 (CET)

Še eno vprašanje (gotovo je bilo že odgovorjeno kje). Kam se sedaj spravljajo podatki, da se spodaj izpisuje prava kategorija, o rojstvu, smrti in živosti? Je treba kaj posebej dodajati v WD? Upam tudi, da je sedaj lifetime 'ubit' do konca. --xJaM (pogovor) 12:44, 12. januar 2015 (CET)

Če Infopolje podpira Wikipodatke za datum rojstva/smrti (v bodočnosti bodo to vsi) in so ti podatki tam tudi vneseni, je kategorizacija avtomatska, za živost pa je treba vpisati na roko. Katera infopolja so že podprta se vidi tukaj Kategorija:Predloge s podatki iz Wikipodatkov. --Pinky sl (pogovor) 20:49, 13. januar 2015 (CET)

Pasica - vabilo za torek[uredi | uredi kodo]

Vabilo na predavanje: "Kako nastaja (slovenska) Wikipedija in kako morebiti lahko pomagam?", ki bo v torek, 27. januarja 2015, ob 18. uri v Knjižnici Črnomelj (Ulica Otona Župančiča 7, Črnomelj). Vstop je prost.

Če mi lahko prosim to nekdo objavi....--ModriDirkac (pogovor) 11:59, 24. januar 2015 (CET)

DaD Opravljeno. Sporoči, če je treba kaj popraviti. ✉•Zaplotnik•✎ 13:03, 24. januar 2015 (CET)
Zaenkrat je v redu, lepo si dodal Face-smile.svg--ModriDirkac (pogovor) 16:46, 24. januar 2015 (CET)

Pozdravljeni. Ali v prihodnjih mesecih načrtujete podobno predavanje tudi v Ljubljani? Hvala za odgovor.

Tudi v Ljubljani smo že bili, prav posebej pa ne načrtujem, razen če kam izrecno povabijo. Si imel/a kaj v mislih? LP--ModriDirkac (pogovor) 08:10, 27. januar 2015 (CET)
Nič konkretnega, bi se pa takega predavanja z veseljem udeležil. Dozdeva se mi, da sem nekaj podobnega zamudil pred kakšnima dvema letoma, ker sem imel že druge obveznosti. Kasnejših terminov v Ljubljani nisem zasledil. Upam, da ste imeli v Črnomlju velik obisk. LP.
Če bi želeli urejati, se lahko dogovoriva (tudi na daljavo). Pokličite na 031505401 lp --ModriDirkac (pogovor) 10:46, 29. januar 2015 (CET)
Takole, zdaj sem isti človek s čisto svežim Wiki vzdevkom. Da, rad bi kaj malega prispeval. Danes sem že našel prvo nalogo, ki bi se je lotil. To je ureditev članka o IMV in novih člankov o kasneje osamosvojenih vejah IMV. Na škrbino sem opozoril pri članku, Yerpo pa me je prijazno povabil v akcijo. Zdi se mi, da bomo zaradi moje prijave lažje na zvezi, jaz pa bom gotovo rabil kakšno pomoč. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Občasnik (pogovorprispevki).

Populizem in Uporabnik:Hervard123[uredi | uredi kodo]

Kot sem rekel, ne bom uporabil svojih administratorskih pooblastil kjer imam vsebinski konflikt, ampak a lahko prosim nekdo posreduje vsaj z mnenjem na Pogovor:Populizem? Tole jaz osebno razumem kot grožnjo. Hvala. — Yerpo Ha? 20:16, 2. februar 2015 (CET)

Odgovor na tole prestrašenost je na strani https://sl.wikipedia.org/wiki/Pogovor:Populizem

Prestrašenost? Precej narobe si razumel. Samo izpostavil sem, da si prekršil še tista pravila obnašanja v Wikipediji, ki jih do tega trenutka še nisi. — Yerpo Ha? 21:28, 2. februar 2015 (CET)

Zaznal sem, da si je nekdo (ga ne bom omenjal, ker to že sam ve) dovolil preveč in pregledoval kdo sem jaz preko mojega IP naslova. Ko bom dobil dodatne informacije, se bom odločil kako ukrepati naprej. -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Hervard123 (pogovorprispevki) 11:41, 3. februar 2015‎.

A zdaj pa še lažne obtožbe? Lahko si prepričan, da z njimi ne boš izsilil svojega prav. — Yerpo Ha? 11:45, 3. februar 2015 (CET)

Hervard123, Yerpo želi le vključiti druge administratorje, ker je stvar šla predaleč. To je standardni postopek v takih primerih. Na srečo jih tukaj ni veliko. Nihče te noče blokirati (tudi Yerpo ne) ... dokler ne pride do žalitev. Mislim, da ti je Yerpo obširno in brez žalitev odgovarjal na pogovorni strani omenjenega članka. Blokado je omenil le v smislu, da ne bo izkoristil administratorskih pravic, ker to ne bi bilo prav, ker sta imela vsebinsko nesoglasje. Yerpo ni politični strokovnjak in tudi jaz nisem, kar je za uveljavljanje pravila nepristranskosti in uravnoteženosti članka celo prednost. Izjava Mirana Hladnika: »Wikipedija izrablja pamet množice in je tako oblika proizvodnega procesa, ki se mu v angleščini pravi crowdsourcing, v slovenščini bi mu ustrezal neologizem množičenje, pri kateri množica posameznikov, vsak s svojim drobnim prispevkom, deluje v korist skupnosti.« V tej smeri poskušamo delovati. --Pinky sl (pogovor) 16:49, 3. februar 2015 (CET)

No, Hervard123, izrekel si zelo resno obtožbo (tukaj se ne šalimo s pravico do anonimnosti), le glej, da je ne boš pustil obviseti v zraku. — Yerpo Ha? 15:27, 6. februar 2015 (CET)

Smatramo = pojmujemo[uredi | uredi kodo]

Ali bi mogoče kdo lahko napisal bot, ki bi vse besede smatramo zamenjal s pojmujemo ali čim podobnim? lp --ModriDirkac (pogovor) 00:42, 19. marec 2015 (CET)

Nisem prepričan, da je pametno it z avtomatiko čez tako jezikovno podrobnost - včasih bo mogoče v kontekst bolj spadal kak drug izraz. Raje uporabi AWB. Kdo ve, mogoče postaneš tako slaven kot Bryan Henderson... ;) — Yerpo Ha? 07:26, 19. marec 2015 (CET)

Ste vedeli ... danes[uredi | uredi kodo]

Bi kdo danes uredil Ste vedeli da .... pomanjkanje časa. --Pinky sl (pogovor) 20:23, 22. marec 2015 (CET)

DaD OpravljenoYerpo Ha? 21:03, 22. marec 2015 (CET)