Uporabniški pogovor:Slap

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljena/pozdravljen v Wikipediji, Slap!


Wikipedija je obsežen projekt, v katerem se zlahka izgubiš. Zato je na vsaki strani spletišča levo zgoraj na razpolago povezava na stran za pomoč.

Za začetek si lahko prebereš uvodna navodila za urejanje in spreminjanje strani projekta. Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik.

Na pogovornih straneh, ne pa tudi v člankih, se podpisuj. Podpišeš se s štirimi tildami, takole: ~~~~.

Svetujem ti, da se seznaniš tudi s pravili in smernicami projekta:

Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/-a oziroma dodal/-a v članke. Vendar pri tem natančno upoštevaj stroga pravila glede uporabe slik in spoštuj avtorske pravice.
Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kod prihajaš, s čim se še ukvarjaš itd.)

Če imaš še katero vprašanje:

  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj pod lipo ali pa se obrni kar name.

Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko veselja pri delu!

 --Tone 12:52, 12 april 2007 (CEST)

Slike je treba naložiti preko povezave v spodnji levi škatli. Nekaj napotkov je na WP:SLIKE. LP --Tone 12:58, 12 april 2007 (CEST)


Se ti zdi pisanje v stilu. "notri v DZ bodejo sami sociali (v 5. sklicu - 2008)" enciklopedično? Meni ne! Prosim, da takšne "duhovitosti" prihraniš za kam drugam. --IP 213 22:08, 1 maj 2007 (CEST)

Mislim, da Sašo Lap ne potrebuje dveh gesel. Gesel, katerih edina vsebina je portret sumljive kakovosti, pa tudi ne potrebujemo. Zato sem geslo Sašo Lap (strojni inženir) spet izbrisal. --IP 213 10:13, 2 maj 2007 (CEST)

Ignoriranje opozoril in nadaljevanje neprimernega obnašanja ni ravno obnašanje, ki ga imamo v WP radi! Prosim, nehaj dodajati sporno geslo, ali pa pojasni, zakaj se ti zdi potrebno. Prav tako nima smisla nalagati iste slike v slabši kakovosti. Klob.jpg sem zato izbrisal, Klobuk.jpg povsem zadostuje. --IP 213 10:50, 2 maj 2007 (CEST)

Nalaganje slik[uredi kodo]

Pri nalaganju slik (npr. pravkar naložena Slika:Brez naslova.jpg) moraš navesti opis, vir in dovoljenje slike. --Domen 12:39, 30. avgust 2010 (CEST)[odgovori]

Zgornje še vedno velja. Nikjer ne piše, da avtorica naloženega diplomskega dela dovoljuje objavo in pod kakšnimi pogoji, niti (najbrž) nima objava tukaj kakšnega smisla, zato bo verjetno brisana, lahko pa pojasniš kako je s tem. — Yerpo Ha? 09:38, 11. avgust 2012 (CEST)[odgovori]


Dobrodošel v Wikipediji, Slap. Čeprav je vsakdo dobrodošel pri urejanju enciklopedije, obstaja možnost, da si povezan z ljudmi ali stvarmi o katerih si pisal v članku Sašo Lap - zaradi tega si mogoče v konfliktu interesov.

Za vse urejevalce velja pravilo o nevtralnosti vsebine. Ljudje, ki so tesno povezani s témo, imajo o njej pogosto popačen pogled, kar vodi do nenamernega urejanja, ki ima lahko poniževalen ali laskav ton. Ljudje s tesnimi povezavami s témo članka lahko urejajo tak članek, toda morajo biti pozorni, da so njihova urejanja preverljiva z zanesljivimi viri in napisana brez predsodkov.

Če si tesno povezan s témo, je tukaj nekaj načinov kako lahko zmanjšaš tveganje za nastanek problemov:

  • Izogibaj se ali pa z veliko previdnostjo urejaj ali ustvarjaj članke, ki so povezani s teboj, tvojo organizacijo ali tvojimi tekmeci, kot tudi s projekti in proizvodi, s katerimi si povezan.
  • Bodi pozoren na razprave o izbrisu. Vsakdo lahko zagotavlja informacije o neodvisnih virih v razpravah za izbris, toda izogibaj se zavzemanju za izbris člankov o tvojih tekmecih.
  • Izogibaj se ustvarjanju povezav na članke v Wikipediji in spletne strani svoje organizacije v drugih člankih (glej Wikipedija:Smetenje).

Prosimo, da se seznaniš z ustreznimi pravili in smernicami, še posebno s tistimi, ki se tičejo nepristranskosti, preverljivosti informacij in avtobiografij.

Hvala.

Yerpo Ha? 08:37, 29. september 2013 (CEST)[odgovori]


Obstaja kakšen dober razlog za nadaljevanje ignorance do dogovorov v Wikipediji? — Yerpo Ha? 11:15, 22. januar 2015 (CET)[odgovori]

Vprašanje sem prestavil na naslov Pogovor:Sašo Lap, kamor spada, tam je tudi odgovor. — Yerpo Ha? 18:47, 31. januar 2015 (CET)[odgovori]