Uporabniški pogovor:Navportus

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljena/pozdravljen v Wikipediji, Navportus!


Wikipedija je obsežen projekt, v katerem se zlahka izgubiš. Zato je na vsaki strani spletišča levo zgoraj na razpolago povezava na stran za pomoč.

Za začetek si lahko prebereš uvodna navodila za urejanje in spreminjanje strani projekta. Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik.

Na pogovornih straneh, ne pa tudi v člankih, se podpisuj. Podpišeš se s štirimi tildami, takole: ~~~~.

Svetujem ti, da se seznaniš tudi s pravili in smernicami projekta:

Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/-a oziroma dodal/-a v članke. Vendar pri tem natančno upoštevaj stroga pravila glede uporabe slik in spoštuj avtorske pravice.
Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kod prihajaš, s čim se še ukvarjaš itd.)

Če imaš še katero vprašanje:

  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj pod lipo ali pa se obrni kar name.

Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko veselja pri delu!

 --Tone 14:24, 23 januar 2007 (CET)

Samo preverjam, si avtor vsebine na straneh www.crnuce.si? Če si, je vse v redu, le napiši to na pogovorno stran. Če pa nisi, gre pa lahko za kršitev avtorskih pravic. LP --Tone 14:36, 23 januar 2007 (CET)

Pozdravljen Tone. Hvala za vprašanje. Sem avtor večine tekstov na www.crnuce.si, na Wikipedio pa obešam samo svoje izdelke :). Kljub temu bom obesil še internetni vir. Navportus 14:56, 23 januar 2007 (CET)

Fino, hvala. LP --Tone 15:01, 23 januar 2007 (CET)

Tale Nadgorica1.jpg je za zbrisat. Sem malo zmede naredil, ko sem ugotavljal pravilni postopek. Če je kaka hitrejša pot se priporočam :)Navportus 18:35, 23 januar 2007 (CET)

Navajanje virov[uredi kodo]

Za zanesljivost in verodostojnost Wikipedije je zelo pomembno, da pri dodajanju podatkov navajamo vire. V mislih imam legendo o Šmarni gori. Po mnenju ustanovitelja projekta naj bi vsebino brez virov preprosto izbrisali. Imej to v mislih ob urejanju člankov. Hvala. --Eleassar pogovor 23:20, 8 februar 2007 (CET)

Za legende je to težko. Potem sem ta vir jaz? -Ta nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Navportus (pogovorprispevki).

Ti ne moreš biti vir (glej Wikipedija:Brez izvirnega raziskovanja). Če zanesljivega vira ni, vsebina ne spada v Wikipedijo. Vendar sem prepričan, da se v knjižnicah najde marsikaj, po vsej verjetnosti tudi kaj o tem. --Eleassar pogovor 23:23, 8 februar 2007 (CET)


Imaš prav. Prej sem hotel še vprašati, če je potem ena od rešitev da bi lahko npr. objavil članek o legendi v javnem glasilu? Navportus 23:27, 8 februar 2007 (CET)

To bi bilo zelo dobro, vendar bi moral tudi tam navesti vire, če naj bo glasilo zanesljiv vir za Wikipedijo in njene bralce. --Eleassar pogovor 23:34, 8 februar 2007 (CET)

"Slovensko pravopisno"[uredi kodo]

Preden v člankih govoriš o slovenskem pravopisu v kontekstu japonskega prečrkovanja, si preberi tole:

--Ziga 14:09, 10 februar 2007 (CET)

  • Hvala za opombo. Sem preveril pred objavo in opazil dileme. Mislim, da je moja pripomba, glede na sicer starejšo izdajo Pravopisa in Hepburnovo prečrkovanje, ustrezna. Tudi v praksi se v javnosti uporabljata oba tipa, kar želel sem izpostaviti.Navportus 15:07, 10 februar 2007 (CET)

Četrtne skupnosti[uredi kodo]

Vidim, da si se lotil četrtnih skupnosti. Če imaš mogoče sliko, na kateri so poimensko označene vse, jo lahko daš na Četrtna skupnost Ljubljane. Bi prišla prav, zaradi preglednosti. LP --Tone 21:23, 28 februar 2007 (CET)
-- Dobra ideja, bom dal v načrt. LP Navportus 21:28, 28 februar 2007 (CET)

Nasledstvo[uredi kodo]

Škatla za nasledstvo že obstaja, ne bi ti bilo treba pisati nove. Glej recimo Saparmurat Nijazov. LP --Tone 16:22, 3 marec 2007 (CET)

In jaz sem porabil celo dopoldne za iskanje in programiranje :( smola. Navportus 16:25, 3 marec 2007 (CET)
Za drugič :-) Sicer pa, tudi sintakse se je dobro enkrat naučit. LP --Tone 16:27, 3 marec 2007 (CET)

Uporabniška stran[uredi kodo]

Navportus, ker že nekaj časa sodeluješ pri wp., lahko na kratko nekaj napišeš na uporabniško stran, t.j. tule: Uporabnik:Navportus. Nekateri napišejo več, nekateri manj. Tudi jaz nisem ne vem kako gostobeseden. Uporabniška stran je pač tvoja predstavitev. lp., Ziga 21:05, 16 marec 2007 (CET)

Help![uredi kodo]

Excuse me, i'm italian and i don't understand any word in Slovenščina. I went to Serie A page and i have seen that there are the teams of the 2005/06 season, and not of the 2006/07. I want to update the page, but i have seen these sentences:

"V sezoni 2005-06 je v Serie A tekmovalo 20 klubov. Prvi dve ekipi na prvenstveni lestvici sta se na koncu sezone neposredno uvrstili v Ligo prvakov, tretja in četrta ekipa pa se bosta udeležili kvalifikacij. Peta in šesta ekipa, ter zmagovalec italijanskega pokala so se uvrstili v Pokal UEFA. Zaradi afere Moggiopoli udeleženci evropskih pokalov še niso znani."

What it means?

Thanks!

--Eddie619 11:01, 28. junij 2007 (CEST)[odgovori]

Hi! It says that "in 2005-06 season 20 teams participated in the Serie A. First and second team entred the League, third and fourth team managed to join qualification. 5th, 6th and the Italian Cup winning teams joined the UEFA Cup. Participants to the European Cup are still not known due to Moggiopoli case." I hope my english translate is of some use. I am not sure if the translation is correct, since the football is not my field  :) Navportus 19:48, 29. junij 2007 (CEST)[odgovori]


Povabilo[uredi kodo]

Lep pozdrav, Vrhničan:) Vabim te na srečanje Wikipedija:V živo. Vse podrobnosti najdeš tu, na voljo sem ti tudi na moji pogovorni strani. Koordinatorica, Amazone7 16:09, 12. avgust 2007 (CEST).[odgovori]

Kozmografija[uredi kodo]

Tvoj zanimiv in poučen prispevek k debati sem prestavil na konec. Tako je ohranjena kronologija. Upam, da ne zameriš. --IP 213 10:33, 14. september 2007 (CEST)[odgovori]

Predloge[uredi kodo]

Slogovnih predlog se načeloma ne daje v druge predloge, saj bo to vidno na vseh člankih, ki vsebujejo tako predlogo. LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 13:23, 28. oktober 2007 (CET)[odgovori]

Prestavitev strani[uredi kodo]

Ko prestavljaš stran, jo prestavi na čim bolj uporaben naslov - Rudolf II. Habsburški, vojvoda (1271) to ni; boljši bi bil Vojvoda Rudolf II. Habsburški. lP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 16:51, 1. november 2007 (CET)[odgovori]

O teh Rudolfih sem ravno hotel dati vprašanje v pogovor o slogu Pogovor o Wikipediji:Slogovni priročnik. Namreč Oba Rudolfa, tako ta iz 1271 in tisti iz 1552 sta bila vojvodi, vendar je bil mlajši tudi cesar. In pri Habsburšžanih bo še kakšen tak konflikt. Zato sem dal tak naslov članka.

Predloga[uredi kodo]

Nisem prestavil nobene predloge, le osirotelo predlogo sem izbrisal in jo preusmeril na uporabljeno predlogo. Glede prestavitve ni problema, samo treba se je dogovoriti, kateri naziv je najboljši. LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 19:41, 4. december 2007 (CET)[odgovori]

Aha, torej gre bolj za "tehnične zadeve". Hvala. Navportus 22:23, 4. december 2007 (CET)[odgovori]

Slike[uredi kodo]

Vidim da si vrnil sliko zemljevida četrtne skupnosti Črnuče v članek in da je slika zdaj celo naložena v Zbirki. Kar me skrbi je to, da je slika identična tej, objavljeni na spletni strani Črnuč. Si res ti avtor zemljevida na spletni strani Črnuč? --09:06, 21. junij 2008 (CEST)

Brez skrbi, sem. Kot tudi vse serije na temo četrtnih skupnosti.  ;) Navportus 09:46, 21. junij 2008 (CEST)[odgovori]

Ok, ampak takšne stvari je dobro posebej napisat, če ne drugega zato ker se vsake toliko najde kdo ki še naslovnico knjige objavi pod licenco GFDL in potem raje brišem takšne nejasne primere. Mimogrede, isto sem naredil tudi s sliko iz članka Črnuče, ampak tisti je manjkala tudi ostala zahtevana oprema. --Yerpo Ha? 09:54, 21. junij 2008 (CEST)[odgovori]
Nič nimam proti skrbnemu nadzoru, se bomo že navadili. Opombo sem dal k svojem opisu na uporabniški strani. Pri članku Črnuče bom poiskal sliko v boljši resoluciji.
Na dolgi rok najbolje je, da napišeš to na stran od same slike. --Yerpo Ha? 10:18, 21. junij 2008 (CEST)[odgovori]
Sva istih misli :). Čeprav izpade izgleda enostavneje, da na crnuce.si sklicujem copyright iz Wikipedije... Navportus 10:23, 21. junij 2008 (CEST)[odgovori]