Uporabniški pogovor:Mateja budin

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Dobrodošel v Wikipediji, Mateja budin. Čeprav je vsakdo dobrodošel pri urejanju enciklopedije, obstaja možnost, da si povezan z ljudmi ali stvarmi, o katerih si pisal na Wikipediji - zaradi tega si mogoče v konfliktu interesov.

Za vse urejevalce velja pravilo o nevtralnosti vsebine. Ljudje, ki so tesno povezani s témo, imajo o njej pogosto popačen pogled, kar vodi do nenamernega urejanja, ki ima lahko poniževalen ali laskav ton. Ljudje s tesnimi povezavami s témo članka lahko urejajo tak članek, toda morajo biti pozorni, da so njihova urejanja preverljiva z zanesljivimi viri in napisana brez predsodkov.

Če si tesno povezan s témo, je tukaj nekaj načinov, kako lahko zmanjšaš tveganje za nastanek problemov:

  • Izogibaj se ali pa z veliko previdnostjo urejaj ali ustvarjaj članke, ki so povezani s teboj, tvojo organizacijo ali tvojimi tekmeci, kot tudi s projekti in proizvodi, s katerimi si povezan.
  • Bodi pozoren na razprave o izbrisu. Vsakdo lahko zagotavlja informacije o neodvisnih virih v razpravah za izbris, toda izogibaj se zavzemanju za izbris člankov o tvojih tekmecih.
  • Izogibaj se ustvarjanju povezav na članke v Wikipediji in spletne strani svoje organizacije v drugih člankih (glej Wikipedija:Smetenje).

Prosimo, da se seznaniš z ustreznimi pravili in smernicami, še posebno s tistimi, ki se tičejo nepristranskosti, preverljivosti informacij in avtobiografij.

Hvala. --IP 213 (pogovor) 08:58, 3. marec 2014 (CET)[odgovori]

Še enkrat te prosim, da upoštevaš načelo, ki pravi, da stare vsebine v geslih ne brišemo, če ni napačna. Gesla dopolnjuj in jih ne piši na novo, posebno če novo besedilo ne vsebuje notranjih povezav in drugih potrebnih elementov. Poskrbi tudi, da bodo dodatki upoštevali vsa pravila in smernice in običajni slog (med drugim v WP v biografijah ne uporabljamo akademskih naslovov), tudi zgornjo o konfliktu interesov. --IP 213 (pogovor) 14:37, 3. marec 2014 (CET)[odgovori]


Nesoglasja o vsebini v Wikipediji razrešujemo na pogovornih straneh (v tem primeru Pogovor:Jožko Budin). Neutemeljeno brisanje pa obravnavamo kot vandalizem in lahko v tem primeru administratorji preprečimo urejanje uporabniku, ki to počne. — Yerpo Ha? 10:13, 6. marec 2014 (CET)[odgovori]

To je zadnje opozorilo. — Yerpo Ha? 10:18, 6. marec 2014 (CET)[odgovori]

Yerpo Ha? 10:23, 6. marec 2014 (CET)[odgovori]