Uporabniški pogovor:KristinaOberzan

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Dobrodošel v Wikipediji, KristinaOberzan. Čeprav je vsakdo dobrodošel pri urejanju te enciklopedije, se zdi, da si povezan z ljudmi ali stvarmi, o katerih si pisal v članku Kristina Oberžan - zaradi tega si mogoče v konfliktu interesov.

Za vse urejevalce velja pravilo o nepristranskosti. Ljudje, ki so tesno povezani s témo, imajo o njej pogosto popačen pogled, zaradi česar lahko nenamerno nastane pretirano laskav ali omalovažujoč članek. Članka o temi, s katero si tesno povezan, ti ni prepovedano spreminjati, toda biti moraš še posebej pozoren, da so tvoja urejanja preverljiva z zanesljivimi viri in napisana brez predsodkov.

Če si tesno povezan s témo, je tukaj nekaj načinov, kako lahko zmanjšaš tveganje za nastanek problemov:

  • Vzdrži se ali pa z veliko previdnostjo urejaj oz. ustvarjaj članke, ki so povezani s teboj, tvojo organizacijo ali tvojimi tekmeci, kot tudi z njihovimi projekti in proizvodi.
  • Raje predlagaj izboljšave na pogovorni strani članka, da jih lahko vnese kdo od nevpletenih urejevalcev.
  • Bodi pozoren na razprave o izbrisu. Vsakdo lahko zagotavlja informacije o neodvisnih virih v razpravah za izbris, toda izogibaj se zavzemanju za izbris člankov o tvojih tekmecih.
  • Izogibaj se ustvarjanju povezav na članke v Wikipediji in spletne strani sebe ali svoje organizacije v drugih člankih (glej Wikipedija:Smetenje).

Prosimo, da se seznaniš z ustreznimi pravili in smernicami, še posebno s tistimi, ki se tičejo nepristranskosti, preverljivosti informacij in avtobiografij.

Hvala.

Yerpo Ha? 11:29, 31. januar 2015 (CET)[odgovori]

My page[uredi kodo]

Yerpo

I am confused. It is a page about me and my career and I want to write it on my terms using my information. The page was originally created by my former Slovenian agent - he hasn't represented me for a long time. My career is now primarily in English and I want to use English.

Please help.

Hvala /Kristina

Zdravo. Za začetek, to je enciklopedija v slovenskem jeziku, angleščine ne uporabljamo (razen pri komunikaciji s tujci na pogovornih straneh) in članki v angleščini niso sprejemljivi. Angleškim tekstom je namenjena angleška Wikipedija. Drugo, to je enciklopedija in ne prostor za samopromocijo, zato avtobiografije niso dobrodošle. Več o tem razlagajo smernice, do katerih vodijo povezave v zgornjem sporočilu. Skladno z izjavo, da je članek (ali, bolje rečeno, reklamo) napisal agent, sem dodal še nekaj oznak na vrhu. Če se strinjaš, ga bi bilo primerneje kar izbrisati, saj ne zadostuje minimalnim standardom. — Yerpo Ha? 11:48, 31. januar 2015 (CET)[odgovori]


Well , in that case, given that it was written by somebody else, without my direct input, I want the page deleted with immediate effect. That will save you a headache and will give me back control. I will then have an article created in English for a wider audience and adhere to what you so haughtily refer to as "minimum standards". /Kristina

Znova, tu komuniciramo v slovenskem jeziku. Poleg tega se na pogovornih straneh po dogovoru tikamo, ni bilo mišljeno nespoštljivo in tudi mene seveda ni treba vikat. Članek sem predlagal za izbris na Wikipedija:Predlogi za brisanje/Kristina Oberžan. Ker se kot kaže nisva čisto dobro razumela glede osnovnih načel, pa: subjekt članka v Wikipediji nima neposredne kontrole nad vsebino, ki govori o njemu. Lahko kvečjemu predlaga izboljšave na pogovorni strani (in seveda pazimo, da niso napisane neresnice, ki bi lahko komu škodile). Isto velja v angleški Wikipediji, kjer so še bolj občutljivi na samopromocijo. Očitna avtobiografija bo tam brisana po hitrem postopku. — Yerpo Ha? 12:13, 31. januar 2015 (CET)[odgovori]
PS: "ošabno"?! Vsakomur, ki si vzame pet minut za seznanjanje s tukajšnjimi pravili in smernicami, je jasno, zakaj obstoječi članek ne zadostuje kriterijem.

I write in any language I choose. Have a nice day.

PS - the word was "haughty". Never mind. You can preach disrespect as much as you like. You started it. Goodbye.