Ukradena življenja

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Ukradena življenja
Žanrdrama
Čas trajanja60 minut
Avtor(ji)Claudio Villarruel
Bernarda Llorente
Glavni igralciFacundo Arana
Soledad Silveyra
Juan Gil Navarro
Mónica Antonópulos
Virginia Innocenti
Romina Ricci
Jorge Marrale
DržavaArgentina
Jezikšpanščina
Število sezon1
Število epizod131
Predvajanje
Televizijski kanalTelefe[d]
Začetek/konec3. marec 2008 - 29. oktober 2008
Povezave
Spletna stranUradna stran

Ukradena življenja (izvirno Vidas robadas) je argentinska telenovela, ki jo je Telefe predvajal med 3. marcem 2008 in 29. oktobrom 2008.

Sezone[uredi | uredi kodo]

Sezone Epizode Prvič predvajano na Telefe Prvič predvajano na TV3
1.sezona 131 3. marec 2008 – 29. oktober 2008 25. februar 2010 – 26. avgust 2010

Zgodba[uredi | uredi kodo]

Bautista je forenzični antropolog, ki se znajde v vrtincu trgovanja s človeškimi življenji. Bautista se skuša boriti proti t. i. trgovini z ljudmi na karseda moder in preudaren način, upoštevaje vse zveze in znanje. Na drzni poklicni poti nekega dne v njegovo življenje vstopi lepa Ana. Strastna ljubezenska zgodba se takoj prične. Bautista je sicer nekoč že na vso moč ljubil osebo, ki je celo postala njegova žena, a jo je po tragični nesreči izgubil. Poleg izgube žene ima življenje zanj pripravljenih še nekaj neljubih presenečenj. Bautista se počasi srečuje z nemalo skrivnostmi, ki prihajajo nasproti.

Žalovanje za ljubljeno se je sprva zdelo neskončno, nato pa je vendar tudi na njegovo ranjeno in žalostno srce posijal žarek sonca. Usodno srečanje z Ano, mlado fotografinjo in poročeno žensko, mu prinese nekaj novega. Ana je v zakonu z Nicolasom žrtev psihičnega nasilja, situacija je zanjo še toliko bolj nevzdržna, ker je Nicolas v službi Aninega očeta Astorja Monserrata. Neskončni prepiri med zetom in tastom se še poglobijo, ko Astor izve za Nicolasovo nasilje nad Ano. Astor se zeta želi znebiti, a Nicolas uspe ustvariti ime v tem poslu, kar oba poveže z medsebojno nevidno nitjo.

Ana in Bautista se na smrt zaljubita. Ko želita naprej v njuni zvezi, se Bautista sooči z resnico družine, katere hčerko neskončno ljubi. Skupaj se bosta spopadla tudi s krutimi dejstvi in skupaj z Rosario ter njeno nesebično pomočjo krmarila po poti do skupne sreče in zmagoslavja pravičnosti ter razkrivanja zlih dejanj skupaj z njihovimi povzročitelji. Temačno stran življenja jima bo s skupnimi močmi uspelo potisniti v ozadje in naposled bosta lahko skupaj užila srečo ter zadovoljstvo, ko bo pravici vendarle zadoščeno.

Glavni igralci[uredi | uredi kodo]

Nagrade in priznanja[uredi | uredi kodo]

  • 2009 Nagradi Premio Martín Fierro (igralka Soledad Silveyra; igralec Jorge Marrale)

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]