Slika:Vrazji vrtec Babno Polje.jpg

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Izvorna datoteka(2.215 × 1.635 točk, velikost datoteke: 881 KB, MIME-vrsta: image/jpeg)

Opis[uredi | uredi kodo]

  • Spomenik talcem je zidan spomenik iz lomljencev spomenik v obliki stiliziranega Triglava, s pravokotno granitno ploščo spredaj in z vklesanim napisom. Spomenik, odkrit leta 1947, je posvečen leta 1942 ubitim 40 talcem iz Babnega Polja. Stoji ob razcepu gozdnih poti severno od Babnega Polja v Bukovški gmajni.
  • Avtor: Alenka Veber

Dovoljenje[uredi | uredi kodo]

Objekt:

Uporaba reprodukcij kulturne dediščine v komercialne namene je omejena s slovenskim Zakonom o varstvu kulturne dediščine, ki za uporabo podobe in imena spomenika zahteva soglasje lastnika (44. člen). Uporabniki, ki so državljani Slovenije, so sami odgovorni za vsako kršitev lokalnih zakonov. Za več informacij glejte zanikanje odgovornosti. Te omejitve so neodvisne od avtorskopravnega statusa prikazanega dela.

Kot spomenik kulturne dediščine je opredeljeno (3. člen): dediščina, ki je razglašena za spomenik ali ki je vpisana v inventarno knjigo pooblaščenega muzeja. Kar se tiče nepremične kulturne dediščine, je državni katalog na razpolago na naslovu rkd.situla.org.

Fotografija:


Jaz, stvaritelj tega dela, ga tukaj objavljam pod naslednjim dovoljenjem:
Dovoljenje Creative Commons
Ikona Creative Commons AttributionIkona Creative Commons Share Alike
Gradivo je licencirano s Creative Commons
Attribution ShareAlike License v. 2.5:
http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/

Zgodovina datoteke

Kliknite datum in čas za ogled datoteke, ki je bila takrat naložena.

Datum in časSličicaVelikostUporabnikKomentar
trenutno11:46, 17. februar 2010Sličica za različico z datumom 11:46, 17. februar 20102.215 × 1.635 (881 KB)Alenka Veber (pogovor | prispevki)Foto: Alenka Veber, spomenik talcem je zidan spomenik iz lomljencev spomenik v obliki stiliziranega Triglava, s pravokotno granitno ploščo spredaj in z vklesanim napisom. Spomenik odkrit 1947, je posvečen leta 1942 ubitim 40 talcem iz Babnega Polja. Sp

Datoteka ni del nobene strani slovenske Wikipedije.

Metapodatki