Sestri Tolmačovi

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Skoči na: navigacija, iskanje
Picto infobox music.png
Sestri Tolmačovi
The Tolmachevy Sisters, ESC2014 Meet & Greet 26 (crop).jpg
Osnovni podatki
Rojstno ime Marija in Anastasija Andrejevna Tolmačovi
Znan(a) tudi kot Maša in Nastja Tolmačovi
Rojstvo (1997-01-14) 14. januar 1997 (17 let)
Izvor Zastava Rusije Kursk, Rusija
Glasbeni slog otroška glasba
Poklic pevki

Marija Andrejevna Tolmačova in Anastasija Andrejevna Tolmačova (rusko Мария Андреевна Толмачёва/Анастасия Андреевна Толмачёва, bolj znani kot Maša in Nastja Tolmačovi (Маша и Настя Толмачёвы)), ruski pevki dvojčici, * 14. januar 1997, Kursk, Rusija.

Sestri Tolmačovi sta leta 2006 zmagali na Otroški pesmi Evrovizije 2006 v Bukarešti s pesmijo »Pomladni jazz« («Весенний джаз»). Njuno pesem so izbrali med 200 pevci in skupin iz Rusije, ki so nastopali na nacionalnem izbirnem tekmovanju. V finalu 4. junija 2006 so ju izbrali med 20 finalisti.

Njuna starša sta, mati Marina Vladimirovna Tolmačova, glasbenica, in oče Andrej Tolmačov, delovodja v tovarni. S šestimi leti sta sestri začeli nastopati v oddaji »Cvrček« («Сверчок»).

Leta 2007 sta izdali album Polovinki (Половинки) in nastopali v televizijskem glasbenem filmu Kraljestvo krivih zrcal (Королевство кривых зеркал) TV postaje Rossija. S pesmijo »Katjuša« sta 9. maja 2007 nastopili na prireditvi od dnevu zmage na Rdečem trgu.

Leta 2014 sta nastopili na tekmovanju za Pesem Evrovizije, kjer sta predstavljali Rusijo, s skladbo "Shine". Zasedli sta 7. mesto v velikem finalu. Skladba je doživela še rusko različico, imenovano "Polovina".

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]