Predloga:Z148

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Dokumentacija predloge

Namen[uredi kodo]

V Wikipediji obstajajo številne predloge, ki naj bi v večini primerov pri uporabi bile substituirane, v nasprotju z transkludiranimi; to je, ko so oprabljene, se pokliče koda iz obstoječe predloge in kot kaka vpiše na stran kot, da bi jo tam ročno vtipkali sami. Ko so predloge substituirane, ni več direktne povezave s klicano predlogo in pogosto jim je dodan neviden komentart, ki pove izvor vključene kode v obliki: <!-- Template:Name -->.

Tako komentirano besedilo ni na voljo iskalniku. Zaradi tega je v večini primerov nemogoče enostavno slediti uporabi substituirane predloge. Na drugi strani, pa so transkludirane predloge vedno povezane z izvorno predlogo, in vse kar potrebuješ za sledenje njene uporabe je preveriti "Kaj se povezuje sem".

Z število predloge, ki se začnejo z {{z1}} in sledeče ({{z2}}, {{z3}}, {{z4}} itd.) so prazne, nikoli substituirane predloge, katerih edini namen je zagotoviti sledilni mehanizem drugih predlog, ki so substituirane. Vsaka z število predloga je dodeljena (in vključena v) eni točno določeni, običajno-substituirani predlogi za katero se smatra, da bo sledenje zaželjeno.

Seznam dodeljenih predlog Z število[uredi kodo]

{{Z148}} → {{Nič več povezav}}