Predloga:Vseznam

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Dokumentacija za predlogo[poglej] [uredi] [zgodovina] [osveži]

To je sporočilno polje {{Vseznam}}.

Umestite ga na vrhu strani in kategorij, ki zahtevajo vzdrževanje (backlog na žalost še ni v delovanju - backlog je seznam stvari, ki potrebujejo vzdrževanje in jim že dalj časa ni blila namenjena pozornost).

Ta predloga umesti strani v Kategorija:Vzdrževalni seznami Wikipedije, kjer lahko urejevalci vidijo kaj je potrebno postoriti.

Uporaba[uredi kodo]

Običajno se ta predloga uporablja brez paarmetrov - tako je sporočilno polje vedno vidno, dokler se ga ročno ne odpravi. Npr.:

{{Vseznam}}

in izpis izgleda takole:

Ta predloga se avtomatično prikaže v ustreznem stilu glede na tip strani kjer se nahaja. Stil sporočila zgoraj je namenjen "drugim" kot so strani imenskega prostora "Wikipedija:", stil prikazan spodaj pa je primer prikaza na straneh kategorij. .

Autoreport[uredi kodo]

Včasih ne želimo vedeti o uvrstitvi v seznam vzdrževalbih opravil, dokler ne doseže določene velikosti.

Kadar je predloga umeščena na straneh kategorij, le-ta lahko prešteje število postavk v kategoriji (članki + slike + podkategorije). Nastavi se lahko prikazovanje predloge, ko le-ta preseže določeno mejo. Autoreport limita se lahko nastavi na katerokoli vrednost. Npr:

{{Vseznam|10}}

Če ima kategorija 10 ali več postavk, bo sporočilo izgledalo takole:

(Tukaj je izpisano 0 le za namen prikaza delovanja v dokumentaciji, v resnični uporabi pa se bo prikazala vrednost 10.)

Če kategorija vsebuje manj kot 10 postavk, ta predloga stran ne bo uvrstila v Kategorija:Vzdrževalni seznami Wikipedije), in bo namesto tega izgledala takole:

OPOZORILO: MediaWiki razčlenjuje (parse) kodo, ko je kategorija ponovno prikazana (re-rendered). To je takrat, ko nekdo pregleduje stran in je več kot en teden odkar je bila zadnjič prikazana. Zatorej lahko traja en teden predno se ta predloga spremeni, ko se spremeni število postavk (če strani ne obišče nihče se ta predloga pač nikoli ne spremeni.) Da dobite takojšnjo spremembo, ponovno osvežite stran (purge), kliknite na gumb (recount) v samem sporočilu predloge.

Glej tudi[uredi kodo]

  • {{admin backlog}} – For tagging pages that have a backlog that require the attention of administrators.
  • {{editsemiprotected}} - For requesting assistance from logged in editors (if you don't have an account yourself) to edit a semi-protected page.