Pogovor o predlogi:Linearna algebra

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

V tej predlogi se pojavlja nekaj izrazov, ki jih slovenščina ne pozna! Npr.: angleški dot product in cross product se v slovenščini imenujeta skalarni produkt in vektorski produkt (in ne "točkasti" in "križni" produkt). Predlagam popravo prevoda ali pa kar ukinitev predloge, saj je to že dalj časa čisto lepo prevedeno v drugi predlogi: Linear algebra. LP, Marino 21:14, 6. februar 2008 (CET)[odgovori]


Opsa! Vidim, da jo je Eleassar ravnokar spremenil v preusmeritev, tako da pravilno prevedena "Linear algebra" ni več dostopna! Ampak zanimivo v nekaterih člankih pa še deluje, recimo ravno v člankih skalarni produkt in vektorski produkt - hecno (pa najbrž ne bo več dolgo)! Eleassar, prosim, da pospraviš za sabo. Ti zelo rad delaš šit - ampak potem pozabiš, da ga je treba tudi skidat, ker če ga ne, smrdi do neba. Prosim, da narediš (vsaj eno) pravilno prevedeno in pravilno delujočo predlogo!!! Dodaj tudi mešani produkt, ki je bil v stari predlogi, v novi ga pa ni več.

Že večkrat sem te opozoril na dejstvo da brezglavo preusmerjanje Wikipediji škodi, ker stvari ne delujejo kot je treba! Marino 21:22, 6. februar 2008 (CET)[odgovori]

Narobe vidiš. Nekaj dejstev:
  • Mene sploh ni bilo gor prej. Tudi nisem naredil preusmeritve, ampak sem stran že dopoldne preimenoval v skladu z WP:DOP in standardiziral. Zakaj se še do sedaj ni posodobilo na vseh straneh, ne vem. Res ne vem, kdaj si me že kje na kar koli večkrat opozoril. Povezava?
  • Napako, ki si jo opazil, bi lahko popravil sam v manj kot 15 sekundah; ne da delaš dramo.
  • Moje delujoče predloge: {{taksonomka}}, {{Infopolje Država}}, {{Infopolje Valuta}}, {{Infopolje Naselje}} itd. itd. Koliko si jih pa ti naredil?

Skratka, tvoje obnašanje mi ni všeč. Besede šit ipd. ne spadajo na pogovorne strani. Malo se vzemi v roke. Preberi si Wikipedija:Vljudnost, Wikipedija:Etiketa in WP:BON. Opravičila ne pričakujem. Predlogo sem popravil. --Eleassar pogovor 22:45, 6. februar 2008 (CET)[odgovori]


Še nekaj pojasnil z moje strani:

  • V slovenščini obstaja izraz "križni produkt" (angleško crossed product), ki pa ni isto kot vektorski produkt (angleško cross product), vendar je to precej eksotična operacija, ki je celo med matematiki malo znana in ne sodi v ta kontekst.
  • Na probleme, ki nastopijo zaradi spreminjanja oz. preimenovanja članka, sem te že opozoril v zvezi s člankoma Rimskokatoliška Cerkev/cerkev in Arianizem/Arijanstvo. V obeh primerih se je zgodilo, da sem odkril povezavo, ki po spremembi ni več delovala pravilno. Očitno spreminjanje oz. preimenovanje člankov ni tako nedolžno, kot se tebi zdi.
  • Seveda se da napake potem popraviti, ampak: ali se ti ne zdi, da jih je v prvi vrsti dolžan popraviti tisti, ki jih je zagrešil? In to po možnosti še preden jih drugi sploh opazijo. Na to sem mislil, ko sem zapisal zgoraj navedene misli o šitu.

Za ostre besede se opravičujem in si želim še naprej plodno sodelovati s tabo pri Wikipediji, vendar pa pričakujem tudi od tebe malo več samokontrole (popravljanje svojih napak). Marino 10:21, 7. februar 2008 (CET)[odgovori]