Pogovor:Zabava

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Razvedrilo[uredi kodo]

pozdravljeni!

kot veste nam ime zabava lahko pove veliko.se posebej kaka je, kje se dogaja in kdo je povabljen.lahko je zabava mladih, novoletna zabava

Res je. Potrebno je v tej zvezi pregledati zamisel izvirne angleške wikipedije in poskusiti zgraditi podobni okvir v slovenski inačici. To opravilo je odprto, zato so seveda dobrodošli vsi konstruktivni predlogi in prijemi. Lep pozdrav. --XJam 11:39, 8 Oct 2003 (UTC)
Mogoče ne najboljši prevod "zabava" je bil mišljen za angleški "entertainment". Prevod "razvedrilo" pa je bil mišljen za prevod angleške "recreation". Mogoče bi lahko "entertainment" prevedli še najlepše v "prosti čas", vendar obstaja še eno področje "hobbies", ki je trenutno preveden v "konjičke", lahko pa bi bilo tudi "prosti čas" kakor zgoraj. Upam, da ne bomo zahtevali referenduma in bomo sami našli lep in primeren izraz. Namesto zabave potem predlagam prosti čas, ki bi vseboval pojme kot so: televizija, film, risanke, gledališče, športi, radio, 'čvekanje', "eating out", pitje, novi mediji, glasba, disko, "J-POP", zabaviščna industrija, ("show-business"), erotična industrija ("sex business"), zvezništvo, ... --XJam 11:53, 8 Oct 2003 (UTC)
Definicija razvedrila ("recreation") je v izvirniku naslednja: rekreacija je uporaba časa v neprofitne namene in velikokrat osvežitev telesa in duha (mind). Zaradi tega se rekreacija in zabava/prosti čas (entertainment) seveda velikokrat prepletata. (Fizikalno rečeno sta v superpoziciji stanj :-) ) Stran pravi, da sta tradicionalno glasba in ples razvedrili v mnogih kulturah kakor so tudi športi, konjički, igre in turizem. Pa tudi gledanje televizije. Čista razvedrila (ki so lahko funkcijske narave ali pa rekreativne) so prehranjevanje, pitje, nakupovanje, potovanje, spolnost, uporaba interneta in telefona, branje... Malce reda in razjasnitve pojmov bo potrebno. --XJam 12:06, 8 Oct 2003 (UTC)

Zabava in delo[uredi kodo]

Definicija "nekaj, kar je nasprotno delu" se mi ne zdi pravilna; marsikatero delo je čisto zabavno. In kaj naj bi sploh pomenilo, da je nekaj nasprotno delu? Če je definicija dela, da ljudje iz nečesa delajo korist, ali potem zabava pomeni, da roboti razbijajo stvari? --romanm (pogovor) 19:59, 20 mar. 2005 (CET)

Plagiat[uredi kodo]

Anonimni uporabnik je sem prilepil besedilo iz SSKJ, zato sem ta del izbrisal. --romanm (pogovor) 21:42, 15 avgust 2005 (CEST)