Pogovor:Veliko število

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Kaj je 'veliko stevilo'?

Če se nanaša na denar mora imeti vsaj 7 številk levo od decimalke. Če se nanaša na prejete udarce, dosojena leta aresta ali v šoli prejete cveke je že 1 veliko. Pa nisi mislil tega. --Janez Novak 18:32, 30 okt 2004 (CEST)

Juretovo vprašanje je na mestu. Pojem "velikega števila" se v matematiki sicer uporablja (npr. Zakon velikih števil, nekaj velja za "velika števila n, itd.), ampak PMSM nima splošne definicije - definiraš ga po potrebi, problemu na kožo; tj. število je "veliko" za vsak posamezen primer od nekje naprej. Glej tudi Imena velikih števil in en:Large number. Če ima kdo kakšen namen s tem člankom, je zdaj primeren čas, da nas razsvetli. --romanm (pogovor) 15:27, 31 okt 2004 (CET)

Ali ne velja enkaj okorog velikih števil (ko se razne možnosti zelo izenačijo) v kazinih, kjer velja da na malo daljši čas kazino nikdar ne izgublja. Nisem matematik, morda sem spet kaj pomešal. Janez Novak 15:33, 31 okt 2004 (CET)

Da, to je poljudno rečeno zakon velikih števil. Ampak vedno si je moč izmisliti problem, pri katerem bo 1015 majhno število, in onega, kjer bo veliko število že 10. --romanm (pogovor) 22:15, 31 okt 2004 (CET)