Pogovor:Tebe

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Poimenovanje članka[uredi kodo]

Kolikor se spomnim po brskanju en: WP sta bili dve Tebi, tako da bi morali tudi tukaj načeloma imeti razločitev teh dveh krajev. Mislim, da bi te Tebe bile pod Tebe, Egipt, one druge pa pod Tebe, Grčija. Če je en kraj pomembnejši od drugega, lahko ohrani kar to ime, vendar kolikor vem, sta pomembna oba kraja. Sicer pa je angleška stran že povezana v članku. --xJaM 15:35, 21 jan. 2005 (CET)

se strinjam z preimenovanjem - nov članek se dodal ko sem sledil prazni povezavi; lahko pa pri dodajanju drugih Teb dodamo drugo ime...

--Boštjan Burger 09:11, 19 jan. 2005 (CET)

Torej, če sem te prav razumel, lahko prestavimo članek (ta stran bi bila potem razločitev) - nisem pa razumel drugega dela stavka. V članku o Antigoni je npr. narobe povezava na egipčanske Tebe in ne na (po vsej verjetnosti) grške. (Pa tudi pri Filolaju je narobe (my watta mistejkatomejka)). --xJaM 16:07, 21 jan. 2005 (CET)
Pri Tebah je malce zmešnjave, ker so iz antične literature pozane 'Ojdipove Tebe', turistično pa danes poznamo Tebe v Egiptu. V tujih člankih zato prihaja do zmešnjave. Predlagam, da se naredita podpoglavji Tebe Egipt, Tebe Grčija pod skupnim poglavjem Tebe.

Še to... pod rubriko zanimivosti... Tebe naj bi bile največji tempelj na svetu (uradno), čeprav me malce bega ker je Anghor precej večji... --Boštjan Burger 16:25, 21 jan. 2005 (CET)