Pogovor:Ambrož Milanski

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
(Preusmerjeno s strani Pogovor:Sveti Ambrož Milanski)

Uskladitev[uredi kodo]

Na prvi pogled se vidi, da podatki v oknu in v članku niso usklajeni (npr. že datumi). Malo bom poskušal uskladiti.--Stebunik 09:53, 26. december 2011 (CET)

Ker članek ne navaja virov, bom tudi to dopolnil. Nekatere stvari pripisuje legendi in pogojno, pa so zgodovina, kar potrjujejo zgodovinski viri, ki jih je iz tega časa obilo. --Stebunik 10:04, 26. december 2011 (CET)
Pomoč: Besedilo noče ostati na svojem mestu po vrstah in odstavkih, ampak se kar poveže v celoto, sesuje. Ali je to spam? Se da tu kaj pomagati?--Stebunik 13:27, 26. december 2011 (CET)
Kakšen spam? Spam so neželene oglasne povezave. Zakaj se besedilo združi ne vem, bi pa pomagalo, če bi povedal, na kak način to urejaš. Če bi moral ugibat, bi rekel, da je krivo to, da popravljaš besedilo v nekem drugem urejevalniku besedila in ga kopiraš sem, wiki sistem pa ne razume ukaza za prehod v novo vrstico tega urejevalnika. Ampak brez da poveš kaj delaš, je to samo ugibanje. — Yerpo Ha? 13:36, 26. december 2011 (CET)[odgovori]
Takoj Ti razložim. V wordu sem pripravil najprej svoje besedilo za glavo, ker pri angleški Wikipediji ni bilo naznačeno, da obstaja sveti Ambrož tudi v slovenščini. Ko sem potem k mojemu dodal prejšnje besedilo in vnesel tudi popravke v wordu, sem vse prenesel na Wikipedijo. Najprej je bilo besedilo po poglavjih kot treba, nato se je pa – razen glave – povezalo vse skupaj, ko da ni bilo razdeljeno na poglavja in odstavke – tako kot se vidi nazadnje. Če znaš pomagat, uredi. Hvala. --Stebunik 15:25, 26. december 2011 (CET)
Kot se mi je zdelo, kriv je Word, ki ima drugačen standard za prelome vrstic. To lahko popraviš sam, enostavno naredi prehod v novo vrstico pred vsakim vnosom v seznamih del (v wiki oknu, ne v Wordu). Sem začel za zgled. — Yerpo Ha? 15:44, 26. december 2011 (CET)[odgovori]

Vidim, da si dobro napravil. Ne verjamem, da se bo meni tudi posrečilo. Razloži mi bolje, kako misliš, da tisto napravim, da naredim prehod v novo vrstico. Jaz sem tudi delal tako: ne le v Wordu najprej, ampak pozneje tudi v wiki oknu; za trenutek je obstalo in tudi na prikaži predogled se je pokazalo pravilno. Ko sem pa zopet pogledal nazaj v wiki-okno, je bilo že zopet zmešano. Če Ti ni težko, bi te vsaj za zdaj za Abroža naprosil, če še postaviš stran do konca, tudi vire. Sedaj imam neko drugo važno delo. Če bo vse po sreči, pride sveti Ambrož čez nekaj dni na vrsto, če se ne bo zopet vse mešalo. Hvala. --Stebunik 16:20, 26. december 2011 (CET)

Popravil sem odstavke. Če je še v kakšnem članku podoben problem, se enostavno s kurzorjem postavi na mesto, kjer bi morala biti vrstica prelomljena, in pritisni tipko enter. Tako narediš prehod v novo vrstico.
Vnaprej bo bolje, če boš članke urejal v preprostih urejevalnikih, kot sta Notepad (beležnica) in Wordpad. Pobrskaj malo po svojeem računalniku, gotovo ju imaš nameščena v Oknih. Kot ti je napisal že Yerpo, ima Word prezakomplicirano urejeno členitev odstavkov, zato je wiki-urejevalnik ne razume in lahko vrže ven besedilo brez prelomljenih vrstic.  ₪Zaplotnik  09:46, 27. december 2011 (CET)[odgovori]

Hvala za nasvet in lepo ureditev strani. --Stebunik 18:37, 27. december 2011 (CET)

Tudi danes se je pojavil podoben problem pri papežu Damazu. Nisem urejal v Wordu, ampak takoj v Wikipediji. Ko sem pritisnil na predogled strani (Papež Damaz, protipapež Ursin), se je pokazal predogled pravilno, toda v urejevalniku se je že vse povezalo oziroma zmešalo. Zato nisem pritisnil "shrani stran", ker bi se zopet vse zmešalo na koncu. Res ne vem, kaj naj bo vzrok, ker se to pojavlja šele od omenjenega datuma, tj. od 26. decembra naprej: na pogovorni strani ne, ampak v članku. Ali je morebiti kriv kak virus? Moj antivirus ne pokaže nobenega virusa. Če ne bo šlo drugače, bom jaz postavil stran, potem pa naj kdo razdeli, saj so vse osnove notri. --Stebunik 23:41, 3. januar 2012 (CET)

Stebunik, proznam, da za tak problem prvič slišim. Ampak zagotovo to ni virus. Zgleda kot programska napaka oz. hrošč. Kateri spletni brskalnik uporabljaš in katero verzijo (verzija programa je vidna na 'vizitki', do katere običajno prideš s klikom na Help (Pomoč) in nato About (O programu))?
Če zapreš urejevalsko okno brez shranjevanja, izgubiš vse delo. Naslednjič shrani delo, tistih nekaj entrov pa lahko pritisneš tudi naknadno, da se vrstice spravijo v red.MZaplotnik prispevki 23:59, 3. januar 2012 (CET)[odgovori]