Pogovor:Seznam slovenskih vin

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Potrebno bi bilo razvrstiti vina vsaj na sorte in zvrsti (še bolje pa, če je delitev še podrobnejša), saj sicer nastaja zmeda - naštete so sorte, vmes pa penina, kar laika zavede, da misli, da je penina sorta. Ipd. -Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:Miha sinkovec (pogovorprispevki).

Slovenski pridelovalci vin[uredi kodo]

  • tule bo treba doreči, kakšne kvalitete mora imeti proizvajalec vina, da ne bomo kasneje po nepotrebnem debatirali oz. brisali članke, češ, da so reklama.
  • torej: če pišemo članke o slovenskih podjetjih, potem neminovno lahko pišemo članke za npr. vinsko klet Vipava (in izdelke, t.j. sorte njihovih vin), Vina Koper, itd.
  • vendar pa so tudi mnoga vina, ki jih pridelujejo privatniki (s.p.) vrhunska, dobro poznana itd. in torej nič manj pomembna kot vina, ki jih prideluje kako veliko podjetje.
  • vendar pa morda ne bo najbolj ustrezalo slogu wikipedije, če bomo vpisovali prav vsakega slovenskega vinarja, ker bo to zares dišalo po reklami, še posebno, če bo vsebino dodal sam.

Kje bomo naredili mejo? Ziga 20:35, 14 marec 2007 (CET)

Primerno velika produkcija (pokrije vinske kleti) ali pa nagrade na tekmovanjih in recenzije v časopisih (pokrije vrhunske vinarje). --Tone 21:00, 14 marec 2007 (CET)