Pogovor:Seznam športov

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Bikoborba je šport??? --AndrejJ (pog., prisp.) 06:47, 8 december 2005 (CET)

heh, najbrž za bika.. --Ziga 09:00, 8 december 2005 (CET)

Ali ni triatlon (ki je pri kolesarstvu) v bistvu vzdržljivostni šport = plavanje, kolesarjenje, tek? lp., --Ziga 08:59, 8 december 2005 (CET)

Tudi vsaj domino in poker sta vprašljiva. Zdi se mi, da ni niti o šahu soglasja ("šport in šah"). --Janez Novak 09:22, 8 december 2005 (CET)

Par pripomb: - morda bi bilo lepše in predvsem bolj pregledno, če bi bil seznam športov po abecednem redu - kategorizacija vseh zimskih športov je malce zmedena - nejprej imamo smučanje uvrščeno v kategorijo Zunanjih športov, potem je pa tako ali tako posebej kategorija Smučanje in zimski športi, kar pa je spet zgrešeno, saj so zimski športi nadpomenka smučanju. Torej, naj bo samo kategorija Smučanje ali pa samo Zimski športi, pod katerega bo potem uvrščeno smučanje in prav tako sankanje, za katerega pa je spet narejena posebna kategorija. Stvari se torej ponavljajo. - Potrebno narediti več kategorizacij, saj imamo na primer kategorijo Zunanji športi, ki je zelo splošna, v istem nivoju kot pa npr. Motorizirani športi, Kolesartstvo, Športi s tarčami... Vsi ali pa večina izmed slednjih športov namreč spadajo pod zunanje športe. Torej, ena kategorizacija bi lahko bila npr. glede na to, kje se izvajajo (zunanji, dvoranski športi in kar bi sem zraven vse spadalo) in druga glede na tip športa (kot je že večina kategorij. Lahko pa bi bilo vse skupaj narejeno kot drevo, torej kategorija zunaji in notranji športi in nato tipi, ki ustrezajo določenemu okolju. Problem tukaj je le, da lahko dva različna športa iz istih kategorij spadata eden v eno (zunanji) in drugi v drugo (dvoranski) nadkategorijo. --KT 21:43, 7 februar 2006 (CET)