Pogovor:Sedem čudes starega veka

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Kaj mislite, bi tale članek razbili na manjše s povzetki? Saj je dotičnim zgradbam skupno samo to, da so na istem seznamu (in seveda da so stare). Pa uvod se mi zdi malo preveč pesniški. --Tone 16:18, 2 februar 2006 (CET)

Tu je dodatno potrebno upoštevati, je kar nekaj takih seznamov. Imajo pa (na hitro pregledanO) posamezne zanimivosti kar dobre opise. Tako da bi se strinjal z prenosom opisov čudes v samostojne članke. Druga možnost (verjetno slabša) je da se za vsa ta čudesa naredi preusmeritve na ta članek. Če si zasluži članek nek nemški pilot, necist, ki je sestrelil veliko zavezniških letal si zaslužijo svoj članek tudi te zanimivosti. Če bo za ta predlog kolikortoliko veliko spglesje sem pripravljen to delo opraviti jaz.

Strinjam se s premikom na samostojne članke. --Missmarple 17:40, 2 februar 2006 (CET)

Pripombe[uredi kodo]

V vsaki enciklopediji je potrebno zaradi znanstvene pravičnosti navajati vire, iz katerh je bila črpana vsebina, razen če ne predstavljajo splošno znanih dejstev, kot npr. da je 1 in 1 enako 2. Imam pripombo na ta odstavek: moji komentarji so zapisani v {}.

Sama oblika piramid povzroči zbiranje energije v njej. Poskusi na to temo so pokazali, da vsa živa bitja bolje opravljajo svoje procese /rastline rastejo hitreje ipd./. {Kateri poskusi, kdo jih je opravil in kdaj? Brez reference, brez avtorja, od kod to?}

V piramidi se tudi precej pospešijo možganski valovi. {Velja enako kot zgoraj.}

Dokazano je tudi, da se kovinski objekti v piramidi čez čas naostrijo. {Kje je to bilo dokazano, kdo je dokazal in kdaj? Zopet manjka referenca}.

Skozi celotno piramido poteka »cev« ki se konča prav na vrhu in kaže natančno v sredinsko zvezdo. {Jaz ne vem, da bi potekala kakšna cev in katera je to srdinska zvezda? Če so mišljene pasovne zvezde ozvezdja Ozirisa, je potrebno to tako napisati, pa kljub temu to itak ne drži in ne more držati vedno, ker se višina in položaj zvezd spreminjata. Zato je potrebno napisati, na kateri dan bi naj kazal vrh piramide oz. "cev" na sredinsko(?) zvezdo!}

Višina piramide je nekajkratnik (1000000) razdalje od zemlje do sonca. Kot popolna skrivnost ostaja tudi sama gradnja. Piramida sama je zgrajena iz 2,700,000 kamnitih klad. Splošno priznana teorija gradnje je, da so pridni delavčki {to niso besede za v enciklopedijo} veselo vlekli za sabo dve toni težke bante. Po enostavni matematiki nam glede na 20-letno gradbeno dobo (20 let = 4,380,000 minut / 2,700,000) pride rezultat 1 klada na 1.6 minute pri deseturnem delavniku. Za ta delovni čas, bi se moralo na piramidi istočasno muditi 360 000 delavcev, kar pa je nemogoče. Kot drugo tudi odpade princip z lesenimi odri, saj z vsemi trgovskimi zvezami ne bi mogli pripeljati dovolj lesa. Sama podlaga se popolno prilega neenakostim v piramidi. Vse klade so si med sabo različne, pa vendar se popolnoma prilegajo med sabo. Celo mali kanalčki, po katerih naj bi duša odšla v nebo, se popolnoma ujemajo. {Kakšni "kanalčki", če misliš jaške, tako zapisši} Pri tem pa se na niti enem ne pozna kakršnakoli sled klesanja. {To preprosto ni res. Poglej si slike.} Če prištejemo še, da Egipčani v tem obdobju niso poznali niti kolesa, niti škripca, kaj šele visoko razvito matematiko, kamnoseštvo in arhitekturo {ja kako niso, če so pa to zgradili?} je taka ideja gradnje skoraj neverjetna.

- Predlagam brisanje tega odstavka in razbitje članka na 7 podčlankov, tukaj pa samo taksativno navesti katere gradnje spadajo med 7 čudes starega sveta.

Ta nepodpisani komentar je dodal/-a 86.58.12.169 (pogovor • prispevki)

Se strinjam. Tole so nonsensi. Predlagam pa, da se prijaviš, je lažje popravljati, pa tudi za komunikacijo. LP --Tone 15:15, 10 december 2006 (CET)