Pogovor:Savudrija

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Podatki[uredi kodo]

Se mi samo zdi, ali je v tem članku izpuščenih nekaj podatkov, v duhu nekaterih specifičnih dogodkov v zadnjem času? --Tone 15:21, 7 februar 2007 (CET)

Tale članek pa kar krepko potvarja dejstva, med drugim je pribljubljeno letovišče za otroke iz Slovenije Debeli rtič, in ne Savudrija. Sploh pa je Savudrija nedvoumno na Hrvaškem. edolen1 19:26, 2 maj 2007 (CEST)
Statističen pogled na letovanje otrok iz vzgojno varstvenih zavodov in šol od leta 1993-2006 podaja dejstvo, da jih koncentrirano največ letuje na območju Savudrije. Odkod podatek za Debeli rtič? Glede na mejno črto v Savudrijski vali - tako trdi hrvaška oblast ni predmet Piranski zaliv temveč Savudrijska vala, ki leži južneje (Čeprav imajo seveda Hrvati v mislih Piranski zaliv, vendar so se s svojimi spreminjanji imen tokrat ušteli - pomankanje znanja geografije tako na hrvaški kot slovenski strani). Še kot zanimivost: če se peljemo od Savudrije proti Katoru, malo pred ten. centrom, je občinski kamen Piranske občine. Glede tega ali je Savudrija na Hrvaškem še to...leta 1943 je vojska NDH za kratek čas okupirala Trst - na osnovi tega hrvaški ultradesničarji še danes trdijo, da je Trst hrvaški... so pa najmanj Hrvatini... seveda... Lander 8:45, 16 maj 2007 (CEST)
No prav glede otroškega letovanja, to ni nič spornega, vendar Savudrija je del Hrvaške in to je nedvoumno. Ne moremo se igrati nekih političnih igric tukaj, to je enciklopedija, ne pa prostor za izražanje nekih političnih idej. edolen1 22:11, 16 maj 2007 (CEST)
Eh se mi ne da 'buckati' z najstniki... pa naj bo na Hrvaskem ce si tako srcno 'nedvomno' zelis - ne pozabi popraviti Secoveljskih solin na Hrvasko ker tudi potrebujes dokument za obisk... kakorkoli slika, ne star zemljevid pove vec kot tisoc besed... 5l... ;)Lander 21:14, 17 maj 2007 (CEST)
Res mi je žal, da se mora nekdo tako znan v slovenskem internetnem prostoru spuščati na tako nizko raven. edolen1 22:01, 21 maj 2007 (CEST)
Dragi Leni Edo- dobro bi bilo če bi si pogledal nakaj starejših učbenikov, potem bi videl svojo veliko laž in sam popravil svojo napako. Štef

Ste vedeli?[uredi kodo]

... da je rt Savudrija (na sliki) najzahodnejša točka Balkanskega polotoka?

Ne vem, če res... --Andrejj 09:53, 4. maj 2008 (CEST)[odgovori]