Pogovor:Računalništvo

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Računsko inžinerstvo? Še nikoli slišal!--Bojan PLOJ 19:39, 17 oktober 2005 (CEST)

Informatika[uredi kodo]

Na ta članek se povezuje veliko število člankov Informatika iz drugih WP? Ali jih odstranimo/prestavimo? LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 00:17, 19 december 2005 (CET)

Angleški članek je ustrezen, zato lahko predpostavimo, da so tja povezani prav tudi drugi. --AndrejJ (pog., prisp.) 08:44, 19 december 2005 (CET)
Nemščina ne loči med informatiko in računalništvom.--Bojan PLOJ 19:16, 19 december 2005 (CET)

Nepravilnost In Neustreznost[uredi kodo]

Nevem kako ljudje razmišljajo oziroma kaj znajo, ki takšen članek pišejo. Priporočam, da prepustite takšen članek računalniškemu znanstveniku. Področje računalniškega programiranje oziroma razvijanja je vsekakor veja računalniške znanosti, vključno z umetno inteligenco, računalniško grafiko in podobno. Obstaja celo veja oziroma področje, ki se imenuje fundamentalna matematika, katera se uporablja v teoretični računalniški znanosti. Področje diskretne matematike pa obravnava veje oziroma teorije, katere so osnova za teoretično računalniško znanost (naprimer računska kompleksnostna teorija, teorija števil in podobno). Najustreznejši je angleški članek, katerega toplo priporočam, da si preberete. -Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:67.15.221.2 (pogovorprispevki).

Hvala za vzpodbudne besede, vabljen k delu! --Andrejj 17:04, 6. maj 2008 (CEST)[odgovori]