Pogovor:Nori konj

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Bivši izbrani članek Članek je bivši izbrani članek. Na razpolago sta prvotna stran nominacije (za starejše članke glej arhiv predlogov) in razlog, zakaj je članek izgubil oznako.

Še potrebno urejanja[uredi kodo]

Potrebno je še enkrat slovnično pregledati in predvsem doreči pisanje indijanskih imen (prosim komentarje), zaenkrat sem prevedel le najbolj znana. Umaknil sem oznako notslovene, ker sem prevedel do konca, ne vem še, kaj z zunanjimi povezavami. Ni povsem jasno, kdaj se je rodil, zaenkrat sem navedel 1840, to je treba še malo raziskati (v skladu s tem sem tudi popravil kategorije). Predlagam uvedbo kategorije v stilu "Znani Indijanci" (oz. Ameriški staroselci), itak članka o tem še ni, tako da niti ne vem, kako naj bi Indijance pomenovali... Prosil bi tudi nekoga, naj iz angleške Wikipedije naloži sliko spomenika (http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Crazyhorsedeath.jpg). Saj bi jo sam, pa ne vem, kako bi uredil podatke o njej (metadata). Tecumseh 06:23, 15 oktober 2005 (CEST)

Obstaja že tudi poimenovanje »Domorodni Američani«. Kaj natančno uporabljajo, ne vem. Sam bi uporabil »Ameriški staroselci« ali npr. »Kanadski staroselci«. Sliko lahko kar sam naložiš brez problema, če je na angleški strani vse v redu z navedbami virov in licence, ali če je še ni v Zbirki (Commons). Metada ti ni potrebno ujejati, ker sistem sam zna 'pobrati' podatke iz slikovne datoteke. Ko jo boš naložil, lahko recimo dodaš naslednje besededilo (brez *nowiki*), oziroma kar kopi/pejstaš kar je med *nowiki*:

Kraj smrti [[Nori konj|Norega konja]]. Slika [[:en:user:Wonder_al|Wonder_al]] v Fort Robinsonu State Park, Nebraska, ZDA. Vir: [[:en:Image:Crazyhorsedeath.jpg]] {{GFDL}} [[en:Image:Crazyhorsedeath.jpg]]

Trenutno imamo kategorijo Kategorija:Ameriški staroselci. LP, --Klemen Kocjančič 09:23, 15 oktober 2005 (CEST)