Pogovor:Navadna dobra misel

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Menim, da bi morala biti ta stran pod imenom dobra misel. To je slovensko ime, res pa je, da v piceriji lažje zaračunaš ščepec "origana" kot "dobre misli". --romanm (pogovor) 21:27, 26 jan. 2005 (CET)

V kuharskih knjigah je kot origano, na vrečkah in stekleničkah v trgovini je origano. Mislim da je to pravo geslo, je pa v članku naveden tudi ta izraz (dobra misel). Skoraj nihče ga (več) ne pozna kot dobro misel. Ta izraz izhaja iz zdravilstva, ker so (upravičeno ali ne) verjeli da preganja slabo razpoloženje, ... in ne iz njegove začimbne uporabe--Janez Novak 21:34, 26 jan. 2005 (CET)
Sem mislil, da je to članek o rastlini, ne o začimbi (torej tem, kar iz rastline lahko nastane, če prav predelamo)? Podobno bi lahko rekel, da malokdo, ki dobro misel goji na vrtu v zdravilne in estetske namene, ne ve, da bi jo lahko posušil in posul po pici. Vsaj zame je bil do danes "origano" nekaj nedefiniranega; nisem vedel, da raste kot "dobra misel". Zato se mi zdi smiselno članek poimenovati z izvirnim ljudskim imenom; ker je naše in ker se še uporablja. --romanm (pogovor) 21:46, 26 jan. 2005 (CET)

dejte se naučit pisat s/z pico velka začetnica kujarska kniga vejice ipam da mate maturo narjeno kriza!!!

p ne bš vrju, mam sam 3 razrede, sm se matru 8 let, pa nč več uspu. Pa drugič če se ne znaš podpisati vsaj križec naredi.--Janez Novak 22:36, 26 jan. 2005 (CET)

Saj dobra misel je že v članku kot sinonim, tudi lekarna Mozirje navaja dobro misel emd zdravilnimi zelišči. --Janez Novak 22:36, 26 jan. 2005 (CET)
Da, moj predlog je bil, da se članek na dobro misel tudi prestavi. Ker gre pač za znano trajnico (ki je slučajno večini poznana v obliki začimbe origano - kar bi seveda moralo pisati takoj na začetku). --romanm (pogovor) 22:36, 27 jan 2005 (CET)

Janez, vidim da si hitro zapopadel SMS, IRC in nasploh pravopis mladcev! --AndrejJ 22:42, 26 jan. 2005 (CET)

Ne vem ali dobro ali slabo, sm se pa namuču. +++
To je članek o začimbi origano, ne o zdravilni rastlini. Uporabo o vlogi v zdravilstvu sem samo mimogrede omenil, tako kot pri ostalih (neredkih) začimbah ki imajo predvsem pa so imele vlogo v zdravilstvu in vraževerju. Ko se bo pojavil nekdo (upam da kmalu, jaz to ne bom), ki bo obdelal zdravilne rastline bo čalnek napisal pod ""Dobra misel" in v oba članka dodal še Glej tudi. Ko končam bom zapis "Dobra misel" spremenil v bold/italic. To in preusmeritev mora zadoščati. Namreč nuč ne pomaga, začimba je origano (povsod). Janez Novak 22:49, 27 jan 2005 (CET)
Brisal sem dodano kategorijo "Pogovor". To kategorijo naj bi dobile samo pogovorne strani, kjer poteka nek spločen pogovor, ki se ne nanača samo na to stran, Tu pa je govora samo o origanu in dobri misli in se je pogovor končal pred slabim letom. --Janez Novak 22:49, 11 december 2005 (CET)