Pogovor:Narodna in univerzitetna knjižnica

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Slika iz Minimimudosa dokazuje da je stavba pomebna v svetovnem merilu (za take stavbe postavljajo tam makete). Ker imamo lastne slike in glede na to kako se pojavljajo nove za članke o Plečniku pričakujem še več slik (nekaj bom prispeval tudi jaz). Ali še vedno potrebujemo sliko makete? --Janez Novak 12:40, 20 jun. 2005 (CEST)

Slika makete se mi zdi posrečena, ker se vidi cela stavba. Če se kdo povzpne na kak ljubljanski stolpič (menda jih ne manjka) in stavbo slika od tam, lahko uporabimo tisto. Sliko makete lahko še vedno prestavimo v članek o Minimundusu. --romanm (pogovor) 19:45, 20 jun. 2005 (CEST)
Filozofsko podvprašanje: ker so take lepe slike, bi povprašal kako naj naslovim angleški članek o NUK - izvirno ali poangleženo kot »National and university library« (NUL :-), oziroma kaj podobnega? Če je stavba pomembna v svetovnem merilu, mora imeti tudi članek na en:, mar ne. Hm, saj morda je že, pa še ni nihče preveril. --xJaM 18:51, 21 jun. 2005 (CEST)
Na angleški angleško, ali ne? Morda »National and University Library of Slovenia«, da se loči od ostalih. --romanm (pogovor) 19:05, 21 jun. 2005 (CEST)