Pogovor:Moč

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Električna moč

Tistemu, kar je označena kot efektivna moč smo rekli delovna moč. Jalova moč (merjena v VAr): Q=U*I*sin(fi), tako da je treba razliko popraviti v

nav. moč^2 = P^2+ Q^2

Zapis matematike (MathML ?) je pa že drug problem....


Pa sem se vendarle spomnil, navidezna moč je S.

Za moči trenutno nisem v formi. Kaj si mislil z MathML? Trenutno odlično deluje wiki zapis TeXa, ki zadovolji ogromno potreb po zapisu matematičnih enačb. Malo peša v vrstičnem zapisu (kjer ga načeloma ne bi uporabljali) in seveda pri šumnikih in nekaterih naših krajevnih oznakah (npr. tg namesto tan).

Še tvoja zapisa z 'WikiTeXom':

--XJam 11:41, 21 apr 2004 (CEST)


Med pisanjem diplomske mi je mentor težil, da so tudi formule v ločenih vrsticah deli stavkov, zato je treba tudi tam pisati pike, vejice ipd. --Heretik 07:44, 22 apr 2004 (CEST)

Dolžan sem še pojasnilo MathML. To je posebna vrsta XML za pisanje mat. enačb, specificirana na straneh W3 Consortiuma (kjer standardizirajo tudi HTML, XML, SVG in še druge stvari), žal se ni preveč prijel, verjetno zato, ker se v večini spletnih strani sploh ne potrebuje teh stvari. Če bi ga brskalniki podpirali, pa bi vsekakor bilo bolj praktično od sprotnega delanja slik iz Texa. --Heretik 07:47, 22 apr 2004 (CEST)

Tudi takole s TeXom obstaja možnost, da bo kdo v prihodnosti naredil filter za direktno generiranje MathML iz TeXa in ga vključil v MediaWiki. --romanm 11:50, 22 apr 2004 (CEST)

Klemen, medtem ko ostalih zahtevaš uporabo pravilne osebe sam ne sklanjaš prva oseba množine! --Ferdi 21:45, 16 februar 2006 (CET)