Pogovor:Katarina Velika

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Slog in notranje povezave[uredi kodo]

Hm, Roman do sedaj je bil pri osebnostih, rojenih na območjih exRusije pri njihovih datumih uporabljan slog naša oblika zapisa datuma v našem trenutnem koledarju (povezana) + (ruska oblika ~ (povezana), ruski koledar (povezan prek preusmeritve na julijanski koledar, ker pač nihče nima volje, da bi kaj napisal o ruskem koledarju, oziroma, če je sploh kaj napisati v poseben članek...))))))) (malo več desnih oklepajev ')' sem BTM {by the Mimo} dodal, da jih ne zmanjka v gnezdu...) Danes si ga spremenil. Ali se naj potem ravnam(o) po tvoji današnji spremebni in vse popravim(o) za nazaj, ali naj tisto pustimo in privzamemo današnjo obliko?

Če premislim, ali je, recimo, povezava na datum v ruskem koledarju smiselna ali ne. Sem že malo utrujen, pa takole na hitro niti ne najdem kakšnega posebnega argumenta, razloga. Morda se mi dozdeva, kje bi človek sploh napisal kaj o tem. Ja, seveda - v članku o julijanskem koldarju, kakopak. Zanimivo pa je, da Rusi, vsaj kolikor vidim prek njihovih virov, še danes pišejo le 'stare' datume in ne novih - zato pa pri prepisovanju podatkov na Zahod prihaja do cirkuškega nereda. Verjetno že vedo, kdaj so jih potem 'prebekslali'. Vem, da je to malenkost, pa saj, iz majhenga raste veliko. Sicer pa super, da si se lotil 'Ekaterine Velike', kar sem hotel že sam nekajkrat. No, sedaj sva z Joshuo pri Petru I. Velikem, ko še ni bil car. Recimo, da je zmanjkalo 'štroma', pa 'šteparce' ne delajo in moramo ročno poganjati. Si predstavljaš PC na elektronke in Linux na vatle? --xJaM 03:42, 7 maj 2005 (CEST)

Sem popravil na (datum, ruski koledar). Ruskega datuma nisem povezal, ker takratni ruski 6. november ni naš 6. november. Za lažjo predstavo recimo, da so Rusi takrat uporabljali 6. nOvEmBeR in da je temu čudnemu nOvEmBRu treba prišteti 11 dni, da dobiš naš datum. Ne vem, no ... --romanm (pogovor) 08:26, 7 maj 2005 (CEST)
Super. Bom tudi jaz 'odvezal' tiste datume, ki sem jih povezal. Medtem pa bom še malo razmislil o smiselnosti povezovanja. Kot je, če se prav spomnem, Bogdan Kilar dejal ali zapisal nekje: čas je en (hudiman) hudič, oziroma nekaj podobnega. --xJaM 17:26, 7 maj 2005 (CEST)
Ha, pri Halleyju (Irbis ali se tako piše?) mi je celo uspelo (verjetno meni), da nisem povezal na datum »starega koledarja« alias julijanskega. Sem že imel razlog - sedaj se pa zgoraj negiram. Fino, en popravek manj. --xJaM 02:52, 8 maj 2005 (CEST)