Pogovor:Kaahumanu

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Havajščina[uredi kodo]

Kako se pravzaprav prepišejo havajska imena v slovenščino? V izvirniku se kraljici reče Ka‘ahumanu, pa sem en a in tisti čuden znak kar izpustil ... --romanm (pogovor) 10:07, 17 apr. 2005 (CEST)

Roman[uredi kodo]

Roman, če bi lahko prosil poveš razlog tvojega izničenja mojega zadnjega urejanja? Dodal sem novo poglavje (to delam tam, kjer so že druga poglavja; npr. gt, zp,...)in tri povezave (dva obstoječa članka). Hvala ti. LP, --Klemen Kocjančič 21:14, 10 maj 2005 (CEST)

Poglavje življenjepis je v članku, ki je sam po sebi že izbrani del življenjepisa, nepotrebno. Preostanek tvojih sprememb: povezava na tabu je že obstajala, povezava na leto pa se mi zdi absurd. --romanm (pogovor) 21:41, 10 maj 2005 (CEST)
Glede označevanja poglavij o življenjepisih, sem podobno razpredal na pogovorni strani biografskih člankov tukaj. Če že ne drugega, pa si Klemnu, Roman naredil krivico, ker povezava na »žena« res še ni obstajala. To lahko popravim jaz. 8-) --xJaM 21:50, 10 maj 2005 (CEST)

Ja, tabu sem "falu", glede leta - mislim, da si v članku zaslužil vsaj enkratno povezavo, in glede poglavja - pri dolgih člankih (kot je ta) se mi zdi, da je slogovno boljše, če je vse označeno. LP, --Klemen Kocjančič 22:06, 10 maj 2005 (CEST)

Izgleda (tako mislim, na oči) že bolje, če je še kakšen podnaslov vmes - ampak v članek, ki obsega samo življenjepis, jih je PMSM nesmiselno dodajati. lp, --matijap | pogovor 22:15, 10 maj 2005 (CEST)
Saj ne, da je razdelke v življenjepise nesmiselno dodajati - še zelo smiselno je in nekateri članki bi zelo pridobili na berljivosti, če bi bili ločeni na smiselne razdelke. Pravim pa, da je razdelek z naslovom "Življenjepis" v življenjepisu nepotreben. Poleg tega članki v Wikipediji niso klasični življenjepisi, ker namenoma izpuščajo npr. podrobnosti iz otroštva, da se lahko bolj osredotočijo na to, po čemer je oseba res znana ali celo na razjasnitev zgodovinskega ozadja, ki spremlja življenje neke osebe. --romanm (pogovor) 22:39, 10 maj 2005 (CEST)
Ker je zanimiv pogovor, bi se bilo o tem naprej boljše pogovarjati, kot sem zgoraj omenil, tukaj. Tu se pogovarjajmo le o Kaahumanu-(jevi). Ali sem sploh prav zapisal? Lahko pa naredimo 'seanso' tudi na IRC-u. --xJaM 22:47, 10 maj 2005 (CEST)
Jaz sem v bistvu hotel povedati podobno kot Roman, pa sem se malo narobe izrazil ... :) IRC seans ne bi bilo slabo obnoviti, se strinjam. Morda še v številčnejši zasedbi? --matijap | pogovor 22:49, 10 maj 2005 (CEST)
Ja, zadnje čase 'gor' visi le Aleš. Grem pogledat, če je res. --xJaM 22:52, 10 maj 2005 (CEST)

Kawaiahao[uredi kodo]

Roman, sedaj te pa imam 8-) Zakaj nisi »Kawaiahao« prevedel v Kavaiahao, wikipedijo pa bi rad v »vikipedijo«? To tako MMG. Saj vem, potem 'na koncu' prevajanja človeku zmanjka zamisli in si misli: »ha, bo že kdo drug popravil...« --xJaM 22:52, 10 maj 2005 (CEST)