Pogovor:Italijanske dežele

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Pritožba[uredi kodo]

Spoštovani,

sem osnovnošolka, hodim v sedmi razred, v šoli sem med učiteljicami zasledila, da ta spletna stran- WIKIPEDIA, ni več dober kraj za iskanje in dobivanje podatkov. Hotela sem se prepričati če je to res, saj če to drži, potem je lahko zelo nevarno za vse snovnošolce, ki podatke dobivajo tukaj in lahko dobijo zelo slabo oceno!

Prosim da čimprej odpišete in hvala za razumevanje, -SEDMOŠOLKA IN SOŠOLCI

Spoštovana sedmošolka ,
Wikipedija je ena izmed bolj varnih strani na internetu. Nenazadnje je zaradi svoje koristnosti in varnosti med petimi najbolj obiskanimi internetnimi stranmi na svetu! Za njeno varnost in kvaliteto podatkov skrbijo stotisoči urednikov po svetu, nekateri pa, kot vidiš, tudi pri nas. Skorajda nobena druga spletna stran nima tako obširne množice urednikov...
Mogoče pa vašo učiteljico skrbi nekaj drugih stvari:
  • učenci »prelahko« pridete do informacij. Če je tako, vam bi najbrž morala zadati težje naloge;
  • članki v slovenskem jeziku niso dovolj obsežni. To se lahko zgodi, zato je dobro, da se naučite najti informacije tudi drugje po internetu. Lahko pa se odpraviš tudi v bližnjo knjižnico ;)
  • nisi prepričana o tem, ali je to, kar piše, res. V tem primeru lahko pogledaš, ali se v tekstu pojavljajo majhne številke. Če pritisneš na njih, te povezava odpelje pod članek in tam piše, od kod piscu podatek. Več ko je teh številk, bolj podkrepljen je članek. Pod člankom so pogosto še povezave na zunanje strani, ki govorijo o temi. Priporočamo ti, da jih obiščeš.
Takole, na kratko. Če te zanima še kaj, pa le še napiši. lp --ModriDirkac (pogovor) 15:23, 13. februar 2014 (CET)[odgovori]