Pogovor:Friderik Baraga

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
(Preusmerjeno s strani Pogovor:Irenej Friderik Baraga)


Untitled[uredi kodo]

Na en Wikipediji so podatki o poimenovanjih po BAragi. Z mojo ubogo angleščino niti ob pomoči slovarja ne znam previlno prevsti country, village in town... (pisava???). Prosim za pomoč, sigurno je zanimivo da so poimenovali po njem nekaj lokacij. Janez Novak 23:20, 28 nov 2004 (CET)

Pa še za "Ali ste vedeli da?" bi bil potem ta članek kandidat. Janez Novak 23:20, 28 nov 2004 (CET)

Country je dežela, county je okorožje, village vas in township je oblika lokalne samouprave, ki je vezana na manjše mesto oz. vas. LP, --Klemen Kocjancic 09:42, 29 nov 2004 (CET)

Državljanstvo[uredi kodo]

Če je Baraga prejel ameriško državljanstvo, moramo to tudi navesti. PMSM ga je - saj, kakor piše, je živel v ZDA 38 let. Gotovo je bil velik Slovenec. Dobiti ameriško državljanstvo je pa tudi čast, saj ga menda ni lahko kar tako dobiti. Še Einstein ga je dobil 'šele' čez 9-10 let, ako se prav spomnem. Verjetno je bilo v Baragovih časih to malo lažje. --xJaM 17:31, 29 nov 2004 (CET)


Ali pa tudi ni bilo. Kaj se ve. Jaz ga nikakor nebi uvrstil med Američane, kvečjemu bi uporabil bolj nevtralno definicijo na primer "večino življena deloval v ZDA" ali kaj podobnega. Saj tudi za Pucha in nekega kemika, nobelovca trdimo da so Slovenci.Janez Novak 17:37, 29 nov 2004 (CET)