Pogovor:Grace Jones

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Ja, Grace Jones je res nekaj posebnega. Pred dvajsetimi(!?) leti sva jo s sošolcem Andrejem pogosto vrtela na najinem piratskem radiu Storžek. Nightclubbing je bila odlična plošča za premostitev večera in napoved noči, kjer so se pojavljali čudno namazani osebki, ki jim make-up ni določal spola. Tudi po vplivu Grace Jones seveda.

Kako hitro čas teče, ne. Meni tedaj plošča ni bila tako všeč (beri še spodaj).

Glasba na tej plošči je edinstvena. Minimalna zasedba, vendar izredno dobro razporejena in odmerjena orkestracija. Pri nekaterih komadih mi še danes ni jasno kateri inštrumenti so uporabljeni, čeprav sem vprašal kar nekaj naših glasbenih producentov. --Igor 23:34, 13 maj 2004 (CEST)

A, res? Kot 'ruts rok rêge (ev´r)fan' seveda poznam Sly&Robie navezo - ki je tudi tukaj seveda nekaj posebnega. Tedaj mi Jonesova nekako ni delovala, vendar sem (čeprav jo tudi kasneje nisem na veliko poslušal) jo s časom sprejel. Verjetno bi bilo potrebno tudi dodati označitev »umetnica« (ali »slikarka«), ker kot piše na spletu se tudi veliko ukvarja s tem - menda s slikarstvom, podobnim masajskemu, majevskemu, avstralskih pradomačinov (aboriginov), ipd. Slave to the rhythm... --XJam 23:52, 13 maj 2004 (CEST)
Moram tudi sam priznati, da tudi meni nikoli ni sedlo, da bi jo poslušal dvakrat ali večkrat zapored, kot sem lahko obračal nekatere druge skorajda v nedogled. Podobno mi je recimo všeč inštrument didgeridoo (ko že omenjaš aborigine), vendar to ne morem poslušati (pre)dolgo in (pre)pogosto. Pse npr. didgeridoo znervira do mere, da postanejo nekontrolirano agresivni. Bojda lahko nekateri aborigini spravijo s svojimi instrumenti telo v tako resonanco, da le-ta odpove!? S harmoniko jim najbrž nebi uspelo. :) Ja, Grace Jones je umetnica, definitivno, multimedijska. Sly&Robie naveza? Kaj sta pa še zanimivega sproducirala? Ali mogoče veš kakšne naprave so uporabljali v prej omenjenem albumu?--Igor 00:31, 14 maj 2004 (CEST)
O didžeriduju že imamo kratek članek (pač prvi glasbeni inštrument at all - pa tako tudi v slovenski wikipediji, 'valda'). Ne bi poskušal živcirati našo psičko čukčo. Že tako se mi včasih zdi, da je živčna kot znamo biti tudi sami. Ja, njena slika se nahaja tudi na angleški strani o huskyjih - kako mirno opreza za vsakim spomladanskim vetrcom tukaj v močvarah severnega predela Celja. Sem se opogumil in sem jo poslal, ker niso imeli nobene. Na prejšnji, ki so jo zbrisali, pa sploh niso bile čukše.
Hehe, Four year old bitch ... Lep kuža, vendar nikoli nisem imel poguma, da bi takemu neznancu vehementno ponudil roko za spoznavanje, z volčjimi modrimi očmi mi nikoli ni bilo do zobanja volčjih češenj. Verjamem pa, da je s poznanimi prijazen. Kakšen pa je do otrok?--Igor 01:50, 14 maj 2004 (CEST)
Sam sem zapisal »she-dog«, pa je Sanse popravil(a) na »bitch« - ker je Anglež(inja), bo že držalo. Mišljena je bila seveda psička. Ja, haskiji so načeloma zelo prijazni - do otrok pa sploh. Njihov izgled zelo vara. Zadnjič enkrat sem jo peljal naokoli, pa je prišel mimo en fantič in je zaklical: »glej volka«, ha, ha. Zanimivo - po eni raziskavi so haskiji tudi na 10. mestu najbolj nevarnih psov. Samo ne vem od kod ta podatek. Je že res, da so lahko zelo nevarni, seveda, vendar so nadvse ljubeči in imajo zelo radi človeško družbo. Skoraj preveč. Če boš kdaj še videl 'volka z modrimi očmi', se nič ne boj, ker bo tako ali tako že prej napovedal, če mu slučajno ne boš všeč. Nekdo je na spletu spraševal strokovnjaka za haskije (kako hecno iz Loas Alamosa v ZDA) ali so haskiji tako neumni, da ne naredijo tistega kar se jim reče. Pa mu je odgovoil, da niso niti malo neumni, samo vprašanje je, če tisto hočejo narediti. Ja, izredno samostojni so in to je njihova glavna 'napaka'. Verjetno je lažje priti na Luno, kot pa haskija kaj 'naučiti'... --XJam 11:38, 14 maj 2004 (CEST)
Ne, ne, zaupam samo psom, ki že na daleč kažejo svoje navdušenje, ali pa s katerimi si s časom pridobim medsebojno zaupanje. Tudi s pritlikavimi pri katerih je jasen morebiten izid boja ni panike. Velikih nevtralnih psov pa se raje izognem, kot malega mi je neka taka zver razmesarila nogo in od takrat sem do psov bolj nezaupljive narave.--Igor 12:42, 14 maj 2004 (CEST)
Uph, o Sly-ju in Robie-ju bi človek verjetno lahko napisal knjigo Janezovega kova s 500 stranmi. Sly Dunbar je edinstven bobnar, Robie pa basist - to sem mislil kot ritem sekcija - saj ju tako navajajo na 'platah'. Pa tudi sama sta kar veliko snemala naokoli kot duo - (tudi (nekak)) čisti minimalizem. Nisem glasbeni strokovnjak, pa ne morem dati kakšnih posebej globokih navedb. Lahko podam samo osebni vtis. Dunbar je za moje pojme eden od najboljših bobnarjev v reggae biznisu, pa verjetno tudi v splošnem (npr. Ian Durry). Še iz srednje šole sem npr. ponosni lastnik izvirne vinilke skupine Culture *Harder than the Rest, kjer sta S&B sodelovala. Nekdo je enkrat na radiu označil reggae te skupine (spet) kot čisti minimalizem. Jah, no, kaj vem. Le ni tako čisto preprosto. Shakespeare pa je bil npr. mladi popravljač VW in voznik v znamenitem filmu Rockers. Mislim tudi, da sta sodelovala pri prvih ploščah Burning Speara in seveda še na mnogih iz tistega časa.
Ali ni tista spletna stran o Jonesovi tako linearno zatežena? Kako sploh kaj najdeš kaj na tej strani? Dobra domislica, za živciranje ljudi, ha. Verjetno je bila preveč v linku s pradomorodci avstralskimi, he, he.
Ne, za naprave ne vem. --XJam 00:54, 14 maj 2004 (CEST)

Gorilska obleka?[uredi kodo]

Kakšna obleka je to? --AndrejJ (pog., prisp.) 00:04, 7 marec 2006 (CET)